PNL depune moţiune de cenzură dacă Guvernul Dăncilă nu demisionează

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, marţi că în cazul în care Guvernul condus de Viorica Dăncilă nu va demisiona, liberalii vor depune moţiune de cenzură până la finalul actualei sesiuni parlamentare. 

RomaniaTV.net
28 mai 2019, 11:47
PNL depune moţiune de cenzură dacă Guvernul Dăncilă nu demisionează

„Înţelegem din aceste alegeri câteva mesaje simple pe care le-a transmis populaţia. Primul mesaj e clar: romînii în majoritate zdrobitoare nu mai vor ca la putere să fie PSD. Din acest motiv, PNL va face toate demersurile constituţionale, legale, posibile pentru a pune punct acestei guvernpri. Repetăm solicitarea noastră către guvern: Daţi-vă demisia, nu mai aveţi nicio legitimitate să vă cramponaţi de guvernare! În cazul în care Guvernul nu-şi va da demisia, PNL va depune până la sfârşitul sesiunii parlamentare o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern”, a afirmat Orban, citat de news.ro.

El a precizat că un alt mesaj pe care politicienii l-au primit în urma alegerilor şi a referendumului este acela că românii au „toleranţă zero faţă de corupţie”.

Înţelegem foarte clar din prezenţa masivă la vot că românii vor să fie codnuşi altfel, că aşteaptă din partea celor care fac politică o altă atitudine faţă de cetăţean, o altă modalitate de a acţiona în viaţa publică, aşteaptă ca oamenii politici să servească interesul general” a mai spus liderul PNL.

Acesta a mulţumit celor care au mers la vot şi celor care au votat PNL. El a avut şi un mesaj pentru românii care nu au votat: „Oamenii au puterea, poporul poate decide atunci când lucrurile nu merg bine într-o societate, o schimbare de direcţie”.

„Chiar dacă Dragnea nu mai este liderul PSD, PNL continuă lupta cu felul de a face politică al PSD, cu pesedismul. Nu a fost retezat decât un cap al balaurului, PSD este în continuare un pericol pentru democraţia românească şi pentru destinul euroatlantic al României”, a conchis liderul liberal.