PNL insistă cu Ludovic Orban premier. „Nu se discută despre altă persoană. Pandemia nu aşteaptă zile întregi”

Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu se discută despre înlocuirea lui Ludovic Orban şi că "în partid nu se discută despre altă persoană la momentul acesta pentru funcţia de prim-ministru". De asemenea, senatorul liberal a afirmat că în PSD e "inflaţie de premieri, majoritatea demişi de propriul partid şi de propria majoritate parlamentară în ultimii patru ani".

07 dec. 2020, 19:01
PNL insistă cu Ludovic Orban premier. „Nu se discută despre altă persoană. Pandemia nu aşteaptă zile întregi”

PNL insistă cu Ludovic Orban premier, chiar dacă liberalii nu au reuşit să se claseze pe primul loc la alegerile parlamentare 2020.

Întrebată dacă în PSD se discută despre înlocuirea lui Ludovic Orban de la conducerea Guvernului, Alina Gorghiu a declarat, în direct la România TV, că liberalii nu discută despre altă persoană pentru a conduce Executivul.

„În partid nu se discută despre altă persoană la momentul acesta pentru funcţia de prim-ministru. Noi am făcut această opţiune înainte de alegerile parlamentare. Avem în momentul acesta un Guvern în funcţie. N-avem o situaţie de interimat.

Pe 20 decembrie încetează mandatul actualului Parlament. Va fi validat noul Legislativ. Între timp, pe repede înainte, vor avea loc consultări între partidele de centru-dreapta astfel încât să putem să dăm României o majoritate parlamentară coerentă, sănătoasă care înţeleagă că trebuie să fie într-un parteneriat cu viitorul Guvern şi cu preşedintele României”, a precizat Alina Gorghiu, senator PNL.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, prima declaraţie după alegeri: „PSD a scăzut dramatic la 29%, partidele de centru dreapta au peste 50%, vor forma o coaliție!”

PNL insistă cu Ludovic Orban premier.  „La PSD e inflaţie de premieri”

Fostul lider al PNL a afirmat că „variantele de premier vor veni din partea partidelor politice care au intrat în Parlament”.

„Am văzut că la PSD e inflaţie. Sunt vreo 6-7-20. Nu mai ştiu câţi premieri au, majoritatea demişi de propriul partid şi de propria majoritate parlamentară în ultimii patru ani.

Decizia nu ne aparţine nouă. Noi facem propuneri şi preşedintele României decide care este cea mai potrivită persoană care să preia mandatul de premier desemnat şi să-şi cristalizeze majoritatea parlamentară”, a precizat Alina Gorghiu.

Siegfried Mureșa, premier PNL? „Avem nevoie de un Guvern de centru-dreapta”

„Va fi foarte important să ieşim din această situaţie cât se poate de repede. Pandemia nu aşteaptă zile întregi până când partidele se vor aşeza la masă, se vor reuni, se vor gândi la soluţii.

Avem nevoie de un Guvern şi de un Parlament care să vină cu soluţii la pandemie, care să vină cu un proiect de buget. Avem nevoie de un Guvern de centru-dreapta şi de o majoritate care să-l susţină”, a mai precizat Alina Gorghiu, la România TV.

Citeşte şi: Cioloş dinamitează PNL. „Nu e Orban cel în jurul căruia se învârte toată România. Noi vom face această propunere”