PNL nu exclude varianta unui candidat NOU la Primăria Capitalei: „Poate fi şi din afara partidului”

PNL nu exclude ipoteza ca viitorul candidat la Primăria Bucureşti să fie din afara partidului, a declarat la RFI liderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu. El precizează că formaţiunea sa "nu trebuie să excludă nimic aprioric" şi declară că viitorul candidat care va fi susţinut de PNL trebuie să aibă şi un profil liberal, "să nu fie un autoritar, un comunist".

07 sept. 2015, 09:19
PNL nu exclude varianta unui candidat NOU la Primăria Capitalei: „Poate fi şi din afara partidului”

Eugen Nicolăescu spune că PNL va anunţa candidatul la Primăria Capitalei cel mai probabil la sfârşitul toamnei.

„Noi în această toamnă ne-am propus să definitivăm toate candidaturile pentru toate autorităţile locale din toată ţara. În consecinţă, probabil că în foarte scurt timp vom declanşa procedurile pe care ni le-am stabilit de a verifica prin sondaje care este percepţia populaţiei pe anumite persoane pe care dorim să le lansăm în campaniile electorale şi probabil la sfârşitul toamnei o să ştim care sunt cei mai potriviţi candidaţi, care răspund aşteptărilor populaţiei, care trec prin nişte criterii pe care noi ni le-am stabilit şi unele dintre ele sunt criterii de integritate„, a spus Nicolăescu.

„Candidatul PNL va fi anunţat probabil cu mult înainte de Crăciun, pentru că totuşi este nevoie ca un candidat nou – poate fi şi un candidat nou, nu? nu ştim în clipa de faţă – are nevoie totuşi de un anume timp până să fie cunoscut de populaţie şi mai departe să poată să trezească interes şi evident să transforme interesul în intenţie de vot„,a mai precizat liderul deputaţilor liberali.

CITEŞTE ŞI Cine vine în locul lui Oprescu la Primăria Capitalei. Mandatul edilului se SUSPENDĂ după arestare

Întrebat dacă PNL ia în calcul susţinerea unui candidat din afara partidului sau dacă exclude această variantă, Eugen Nicolăescu a răspuns: „Eu cred că noi nu trebuie să excludem nimic aprioric, eu cred că trebuie să oferim bucureştenilor o candidatură care să reprezinte năzuinţele cetăţenilor care locuiesc în Bucureşti, un candidat care să vină cu o viziune, care să vină cu puterea, cu capacitatea de a transforma Bucureştiul într-o Capitală europeană”.

Întrebat ce anume ar însemna un „candidat nou”, liderul deputaţilor PNL a explicat: „Probabil, aşa cum şi dvs. încercaţi să-mi sugeraţi că ar putea fi cineva din afara partidului şi poate fi o persoană care n-are notorietate, care n-a lucrat vreodată în administraţia publică centrală sau locală, care n-a avut funcţii publice, care nu a beneficiat de demnităţi şi este un om care din punctul nostru de vedere şi al bucureştenilor, pentru că el va fi testat, evident, prin sondare, poate să îndeplinească toate aceste criterii şi poate fi până la urmă acel primar de care Bucureştiul are nevoie”.

Întrebat dacă PNL l-ar susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, Eugen Nicolăescu a replicat: „Repet, nu exclud nici o candidatură, dar în acelaşi timp candidatul care va fi susţinut de PNL trebuie să aibă şi un profil liberal, trebuie să ne dea nouă garanţia că nu va fi un autoritar, un comunist, unul care să facă din Bucureşti altceva decât am crede noi că ar trebui să fie Bucureştiul, un oraş modern, care să aibă vitalitate, să se poată mişca, să atragă investitorii, să producă plus valoare, care mai departe să se împartă în domeniile prioritare şi sigur că noi vorbim aici şi de un oraş cum e Bucureştiul, care trebuie să atragă şi mulţi turişti, un oraş cu care să te mândreşti, fiind Capitala ţării”.