PNL nu va vota pentru începerea urmăririi penale a lui Victor Paul Dobre

Biroul Politic Central al PNL a decis, miercuri, ca deputaţii partidului să voteze împotriva cererii Parchetului de a-i fi permisă începerea urmăririi penale împotriva lui Victor Paul Dobre.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 17:28
PNL nu va vota pentru începerea urmăririi penale a lui Victor Paul Dobre

„Biroul Politic Central a stabilit, cu unanimitate de voturi, să mandateze deputaţii PNL să nu voteze solicitarea de începere a urmării penale împotriva domnului Victor Paul Dobre, deputat şi fost ministru delegat pentru Administraţie. Analiza noastră a arătat că nu există motive întemeiate ca PNL să dea curs acestei solicitări”, a declarat vicepreşedintele liberal Mihai Voicu, la finalul şedinţei conducerii PNL.

Liberalii vor să determine Comisia juridică a Camerei Deputaţilor să ceară Parchetului să precizeze dacă îşi menţine solicitarea iniţială. „Am mandatat deputaţii noştri din Comisia juridică ca, împreună cu colegii noştri din USL, să adopte o declaraţie a comisiei prin care să cerem Parchetului să spună dacă îşi menţin această solicitare”, a anunţat Mihai Voicu.

Acesta susţine că precizarea este necesară în condiţiile în care decizia CCR arată că exista, la data desfăşurării referendumului, un număr de persoane al căror nume nu trebuia să se regăsească pe listele electorale permanente la data desfăşurării referendumului, deci această decizie justifică adresele provenite de la Ministerul Administraţiei care au fost incriminate de către procurori.

Pe 11 august, USL a solicitat CSM să se autosesizeze în cazul incerceptărilor convorbirilor lui Victor Paul Dobre şi Ioan Rus, care ar fi fost făcute ilegal. Europarlamentarul Ramona Mănescu a anunţat şi că în Parlament USL nu va accepta solicitarea Parchetului ICCJ privindu-l pe Dobre.

Ramona Mănescu a precizat că unul Ioan Rus, în calitatea de ministru de Interne, era membru al CSAT şi, potrivit prevederilor legale, ar fi trebuit informat că îi sunt interceptate convorbirile.

În plus, Mănescu a menţionat că parlamentarii USL nu vor accepta introducerea în dezbatere a solicitării Parchetului ICCJ în cazul fostului ministru Victor Paul Dobre şi nici nu vor vota în favoarea începerii urmăririi penale acestuia.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.

Victor Paul Dobre şi Ioan Rus au fost interceptaţi de procurorii Din Parchetul General, cu mandat de la Curtea Supremă de Justiţie. Fostul ministru de Interne Ioan Rus îi spunea lui Victor Paul Dobre, într-o discuţie despre listele electorale, în 4 august, că el le-a spus că nu semnează „niciun singur om în plus sau în minus”, pentru că „eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!”.