PNL preia promisiunile electorale de acum 12 ani ale PDL. Reacţia cinică a unui USR-ist

Jurnalistul Liviu Iolu, membru USR, a postat pe pagina sa de Facebook un colaj foto cu promisiunile PDL din campania electorală din 2008, comparându-le cu ceea ce promite PNL în programul de guvernare lansat recent de Ludovic Orban, împreună cu membrii cabinetului său.

RomaniaTV.net
21 nov. 2020, 19:12
PNL preia promisiunile electorale de acum 12 ani ale PDL. Reacţia cinică a unui USR-ist

PNL preia promisiunile PDL aproape la literă, cel puţin în ceea ce priveşte salariile, susţinând că vor aduce salariul mediu net la valoarea de 1000 de euro, în timp ce fostul partid al lui Băsescu, prin vocea prim-vicepreşedintelui din 2008, Theodor Stolojan, declara că românii vor câştiga în medie 950 de euro.

„S-a găsit în programul PNL- PDL aceeași promisiune de acum 12 ani, cu un mic bonus de 50 de euro .

Nu prea mai am cuvinte pentru chestia asta, nici nu știu cum să o denumesc.”, scrie Liviu Iolu pe pagina sa de Facebook.

Promisiunile PNL

Iolu a fost atenţionat în comentarii de faptul că salariul mediu net, la această oră, este în jur de 700 de euro, astfel că, cel puţin în teorie, o creştere până la 1000 de euro într-un mandat de 4 ani nu ar fi imposibilă.

PNL preia din promisiunile fostului PDL

Întrebat dacă vor fi reduse salariile în 2021, aşa cum acuză PSD, Florin Cîţu a răspuns că nici nu se pune problema şi a spus că aceste informaţii false sunt lansate de rivalii de la PSD în scop electoral.

„Nu, din contră. Și nu vom introduce nici taxe. Vedeți cinismul acestor oameni și până unde duce disperarea și propaganda. Anul acesta, în 2020, am redus taxe, noi suntem Guvernul care a eliminat tot ce a introdus PSD în ultimii trei ani de zile și aici tupeul acestor oameni care au introdus taxe trei ani de zile să vină să ne acuze pe noi că vom introduce taxe, noi am scos din prima zi toate taxele pe care le-au introdus ei.”, a declarat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă măsurile pentru 2021. „Nu reducem salarii, nu introducem taxe. E un program de guvernare care nu promite marea și sarea”