Florin Cîţu anunţă măsurile pentru 2021. „Nu reducem salarii, nu introducem taxe. E un program de guvernare care nu promite marea și sarea”

Florin Cîţu anunţă măsurile pentru 2021 pe care le va adopta Guvernul. Ministrul Finanţelor, care candidează pe lista liberalilor la alegerile parlamentare, a anunţat că PNL îşi prezintă joi programul de guvernare prin care "nu promite marea și sarea pentru români, ci lucruri pe care Guvernul Orban poate să le facă".

19 nov. 2020, 10:53
Florin Cîţu anunţă măsurile pentru 2021. „Nu reducem salarii, nu introducem taxe. E un program de guvernare care nu promite marea și sarea”
Florin Cîţu anunţă măsurile pentru 2021. "Nu reducem salarii"

De asemenea, Cîţu a catalogat PSD drept „partidul taxelor și al furtului” și a reiterat că Guvernul nu va introduce taxe anul viitor și nici nu va reduce salarii, așa cum acuză social-democrații, conform RFI.

Florin Cîţu anunţă măsurile pentru 2021. „Ne-am asumat guvernarea într-un an foarte dificil”

Ministrul Finanţelor susţine că programul de guvernare pe care PNL îl prezintă joi este unul pragmatic.

„Din punctul meu de vedere, este un program care vine să susțină dezvoltarea României, dezvoltare care a tot fost amânată și cineva trebuia să și-o asume. Așa cum ne-am asumat guvernarea singuri în 2020, într-un an foarte dificil, ne vom asuma și dezvoltarea României și acolo veți vedea în detaliu proiecte și cu sursele de finanțare (…). Ce spunem noi acolo în programul de guvernare vom și face. Este un program pragmatic, dar este un program care asigură dezvoltarea României. Are obiective ambițioase, dar nu intrăm într-un concurs de mesaje populiste cu competitorii noștri (…). Este un program de guvernare care nu promite marea și sarea pentru români, dar promite lucruri pe care le vom face și putem să le facem”, a declarat Florin Cîţu, conform sursei citate.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Iohannis am impresia că mi-a luat locul, se crede în opoziţie. Face campanie electorală”

Florin Cîţu atacă PSD. „Sunt partidul taxelor și al furtului”

Întrebat dacă vor fi reduse salariile în 2021, aşa cum acuză PSD, Florin Cîţu a răspuns:

„Nu, din contră. Și nu vom introduce nici taxe. Vedeți cinismul acestor oameni și până unde duce disperarea și propaganda. Anul acesta, în 2020, am redus taxe, noi suntem Guvernul care a eliminat tot ce a introdus PSD în ultimii trei ani de zile și aici tupeul acestor oameni care au introdus taxe trei ani de zile să vină să ne acuze pe noi că vom introduce taxe, noi am scos din prima zi toate taxele pe care le-au introdus ei.

Mai mult, ca să vedeți cât sunt de mincinoși, noi am scos taxele, am eliminat Ordonanța 114, ei au atacat la CCR eliminarea taxelor, pentru că voiau să rămână aceste taxe. Deci PSD-ul, ei sunt prietenii taxelor mari, ei sunt promotorii taxelor mari, ei sunt partidul taxelor și al furtului”, a precizat Florin Cîţu, la RFI.

Citeşte şi: Ponta analizează deficitul bugetar: La 5 miliarde deficit, „PUIE MONTA”! La 100 de miliarde „Guvernul administrază foarte bine”

Florin Cîţu, despre împrumutul de la FMI. „Avem încrederea investitorilor străini”

De asemenea, Florin Cîţu a dezminţit posibilitatea ca România să apeleze la un împrumut de la FMI.

„În nici un caz. Am trecut prin acest an, am finanțat acest deficit, avem încrederea investitorilor străini, avem încrederea piețelor, nu avem nevoie de nici o discuție cu FMI pe acest subiect (…). Finanțarea și aici se vede clar, un Guvern care poate să finanțeze și este primul Guvern din istoria noastră modernă care reușește să finanțeze un astfel de deficit doar din piața financiară. Nu avem nevoie de finanțare de la instituții, pentru a acoperi necesarul de finanțare. Mai mult, lăsăm acest an un buffer record pentru nevoile din perioada următoare, pentru că nu știi cum va evolua dinamica economică în perioada următoare”, a explicat ministrul Finanţelor.

Citeşte şi: Comisia Europeană avertizează: „România va depăşi deficitul bugetar prognozat, iar acesta va creşte şi în anii următori”