PNL promite că pregătește „reforma pensiilor speciale”. Proiectul va fi depus în Parlament „foarte curând”

PSD + PNL promit din nou, că de această dată sigur vor face o „reformă a pensiilor speciale". Purtătorul de cuvânt al partidului susținut de președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul. 

09 mai 2023, 00:03
PNL promite că pregătește „reforma pensiilor speciale”. Proiectul va fi depus în Parlament „foarte curând”

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL a anunțat luni, 8 mai, că în curând va ajunge în Parlament proiectul de reformă a pensiilor special, care va fi adoptat până la rotativă, când Marcel Ciolacu va prelua funcția de premier.

Ionuț Stroe susține că se va încerca pentru a treia oară de a trece eliminarea pensiilor speciale prin Parlament.

„A treia se pare că va ieşi, există consultanţă din partea Băncii Mondiale, există expertiză din partea Comisiei şi un dialog între Ministerul Muncii şi Comisia Europeană. Sper ca în cel mai scurt timp, l-am auzit pe preşedintele Ciolacu, vorbea de o angajare a răspunderii Guvernului”, a declarat Stroe, la Prima News.

 

Nicolae Ciucă vrea ca legea pensiilor speciale să fie votată în Parlament

 

Întrebat de ce premierul Ciucă nu a făcut acest gest de a trece legea prin asumare, Ionuţ Stroe a spus că e normal că fie trecută prin Parlament.

„Pentru o asemenea procendură (n.r. – asumarea răspunderii Guvernului) trebuie invocate motive privind urgenţa adoptării acestui proiect legislativ. Dacă vom ajunge în acel moment în care jalonul să nu poată fi atins, este una din soluţii. Premierul spunea dezbatere parlamentară tocmai pentru a avea transpusă această dezbatere cu argumente şi în măsura în care poţi să ai consens pe ea”, a explicat Stroe.

„Eu cred că foarte foarte curând vom avea o formă în Parlament şi într-o procedură accelerată. Eu cred că până la rotativă, pentru că se află în faza finală”, a mai transmis Stroe.

„Din punctul meu de vedere este rezonabil termenul de trei săptămâni în care ministrul Muncii să vină cu proiectul”, a menţionat Stroe.

De asemenea, oficialul PNL a profitat de ocazie pentru a-l critica pe ministrul PSD de la Muncă, Marius Budăi.

„Dacă e să ne raportăm la această întârziere, da, pentru că este un angajament al coaliţiei, din momentul formării ei. Cu siguranță vom face, din ce cunosc eu Ministerul Muncii va aduce în scurt timp forma finală a proiectului în Parlament şi va fi adoptat. S-a ajuns la un numitor comun şi cu Comisia”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.