PNL s-a „mutat” la PPE. Adina Vălean, TANDEM cu Stolojan la şefia delegaţiei deputaţilor PPE din România

PNL a făcut primul pas spre aderarea la PPE.  Adina Vălean, europarlamentar PNL şi soţia lui Crin Antonescu, va fi, alături de Theodor Stolojan, eurodeputat PDL, co-preşedinte al delegației deputaților PPE din România.

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 08:48
PNL s-a „mutat” la PPE. Adina Vălean, TANDEM cu Stolojan la şefia delegaţiei deputaţilor PPE din România

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat că delegația deputaților PPE din România – formată din 6 membri PNL, 5 membri PDL, 2 membri UDMR și 2 membri PMP – a decis să adopte o formulă de co-președinție, care va fi asigurată de Adina Vălean (PNL) și Theodor Stolojan (PDL).

Totodată, delegația PPE-RO a hotărât să susțină candidatura lui Marian-Jean Marinescu pentru poziția de vicepreședinte al grupului PPE, scrie Preda pe blogul personal.

Alegerile vor avea loc mâine, după ce va fi desemnat prin vot președintele fracțiunii populare din PE. Delegației românești din PPE îi vor reveni – conform algoritmului d’Hondt, care stă la baza distribuirii tuturor responsabilităților din forul legislativ european – 7 sau 8 funcții în cadrul comisiilor și al delegațiilor parlamentare. Deocamdată, deputații optează pentru apartenența la aceste structuri”, precizează Preda.

Europarlamentarul PMP menţionează că el ar dori să lucreze în comisia de afaceri externe, în cadrul căreia a fost vice-coordonator în 2009-2014.

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a anunţat săptămâna trecută că, având în vedere rezultatele de la alegerile europarlamentare, el va propune ca eurodeputaţii liberali să adere la grupul Partidului Popular European (PPE), care s-a opus intrarii României în Schengen.

Ulterior, vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat că liderul PNL, Crin Antonescu, s-a întâlnit vineri, cu două zile înaintea alegerilor europarlamentare, la Bruxelles cu conducerea PPE pentru a negocia ultimele detalii privind trecerea liberalilor la populari. El a precizat că la această întâlnire nu s-a semnat vreun document