PNL se întoarce către USR. Nicolae Ciucă vrea să-şi treacă lista ministrilor prin Parlament cu ajutorul partidului lui Cioloş

Premierul desemnat Nicolae Ciucă va discuta, luni, cu reprezentanţii conducerii Uniunii Salvaţi România pe marginea Programului de guvernare, a informat, duminică, Partidul Naţional Liberal.

24 oct. 2021, 19:58
PNL se întoarce către USR. Nicolae Ciucă vrea să-şi treacă lista ministrilor prin Parlament cu ajutorul partidului lui Cioloş

„Duminică, la Palatul Victoria, premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat discuţiile pentru finalizarea Programului de guvernare, împreună cu echipele de experţi ale Partidului Naţional Liberal şi ale Uniunii Democrate Maghiară din România, în prezenţa preşedinţilor Florin Cîţu şi Hunor Kelemen.

Luni, 25 octombrie, premierul desemnat Nicolae Ciucă va purta discuţii cu reprezentanţii conducerii Uniunii Salvaţi România pe marginea Programului de guvernare”, a precizat Partidul Naţional Liberal, într-un comunicat.

Citeşte şi Negocierile PNL-PSD pentru formarea Guvernului Ciucă au eşuat. Liberalii nu au fost de acord cu niciuna dintre cele 10 măsuri urgente propuse de PSD. Luni, negoiceri cu USR

Discuţii între conducerea PNL, cea a UDMR şi premierul desemnat au avut loc şi sâmbătă, la Palatul Victoria. Tot sâmbătă, a avut loc şi o consultare a liberalilor cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Totodată, premierul desemnat a avut sâmbătă după-amiază o convorbire telefonică cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în care a convenit ca negocierile politice să aibă loc după finalizarea Programului de guvernare, precum şi după analizarea celor zece măsuri urgente propuse de social-democraţi.

Citeşte şi Dan Vîlceanu exclude posibilitatea ca, în România, să se instaureze dictatura militară odată cu interimatul generalului Ciucă: „Domnul Ciucă e civil, e fost militar, însă este un om care are capacitatea intelectuală să conducă un guvern”

Anca Dragu: Mandatul nostru este clar, noi nu susţinem un guvern minoritar, cum şi mesajul PNL este clar, vor un guvern minoritar

Preşedintele Senatului, Anca Dragu (USR), a declarat că între USR şi PNL nu au existat discuţii despre şefia acestei Camere şi a sublinat că partidul din care face parte nu va susţine un guvern minoritar, aşa cum propune PNL.

Întrebată dacă într-adevăr PNL îşi doreşte funcţia de preşedinte al Senatului, actualul ocupant al acestui post, Anca Dragu (USR), a declarat că nu cunoaşte să fi avut loc o astfel de discuţie.

„Nu am avut o discuţie despre şefia Senatului în sensul de a fi această poziţie oferită domnului Florin Cîţu. În regulament scrie că preşedintele se alege pe o perioadă de 4 ani. Mai scrie că poate fi schimbat, dar e nevoie de o majoritate sau dacă preşedintele Senatului a încălcat Constituţia sau regulamentul. Schimbarea preşedintelui Senatului presupune nişte paşi de urmat (…) Într-adevăr au fost discuţii între PNL şi PSD care au inclus preşedinţia Senatului, dar nu pot să confirm sau să infirm aceste discuţii. Nu putem să fim de acord cu încălcarea Constituţiei sau a regulamentului”, a afirmat Anca Dragu, la Digi 24, duminică seara.

Întrebată ce aşteptări are de la întâlnirea de luni dintre liderul USR, Dacian Cioloş, şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă, Anca Dragu a declarat că USR nu susţine un guvern minoritar.

„Nu este o întâlnire de negociere. Premierul desemnat l-a contactat pe domnul Cioloş şi a cerut această întâlnire pentru a-i prezenta echipa, programul, un demers firesc. Este prima întâlnire. Mandatul nostru este clar, noi nu susţinem un guvern minoritar, cum şi mesajul PNL este clar, vor un guvern minoritar condus de domnul Ciucă. Se pare că şi PNL şi PSD împing spre un guvern minoritar, deşi acesta nu este o soluţie pentru România”, a mai declarat Anca Dragu.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat, duminică, discuţiile privind Programul de guvernare, cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen Hunor. Luni, el va discuta pe această temă cu reprezentanţi ai conducerii USR. Reprezentanţii USR au anunţat că liderul formaţiunii, Dacian Cioloş, va avea o întâlnire cu Nicolae Ciucă la ora 12.00.


loading...