PNL sesizează CCR după ce PSD a refuzat să-i cedeze un loc în conducerea Camerei Deputaţilor

Liberalii vor sesiza Curtea Constituţională privind încălcarea regulamentului pe motiv că PSD a refuzat să îi acorde un mandat în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Astfel, social-democraţii îşi asigură în continuarea majoritatea în acest for.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 12:58
PNL sesizează CCR după ce PSD a refuzat să-i cedeze un loc în conducerea Camerei Deputaţilor

Anunțul a fost făcut de liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Florin Roman.

„Grupul deputaților PNL depune o sesizare la CCR privind nerespectarea repartizării funcțiilor în cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputaților. Conform regulamentului, grupul PNL ar fi trebuit ca din această sesiune să mai dețină un mandat, iar PSD să piardă un mandat”, a declarat liderul deputaților PNL, Florin Roman, conform Digi24.

Deputatul liberal a explicat care este importanţa acestui mandat.

„Practic, prin această mișcare, PSD generează acea majoritate în cadrul Birourilor Permanente reunite și reunește 13 din cele 25 de voturi din cadrul Biroului Permanent. Noi considerăm că întotdeauna trebuie respectată cutuma, trebuie respectat regulamentul și pentru noi e clar că e o acțiune premeditată a celor de la PSD, astfel încât să dinamiteze și să blocheze activitatea comisiilor”, a precizat Florin Roman.

Liderului deputaţilor PNL a afirmat că a solicitat alocarea acestui mandat, însă a fost refuzat. 

Anunţul vine în contextul în care Birourile Permanente reunite au stabilit calendarul învestirii Guverului Orban 2. Audierile miniștrilor în comisii vor avea loc în 17, 18 și 19 februarie, iar votul în plen a fost programat în pe 24 februarie, la ora 16.00.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie la Ditrău. Maghiarii şi-au cerut scuze celor doi brutari din Sri Lanka: „Acum putem să mergem pe stradă”