Răsturnare de situaţie la Ditrău. Maghiarii şi-au cerut scuze celor doi brutari din Sri Lanka: „Acum putem să mergem pe stradă”

Cei doi muncitori singalezi care s-au aflat în mijlocul unui scandal de proporţii după ce localnicii din Ditrău au spus că nu vor migranți în satul lor, au declarat că maghiarii şi-au cerut scuze şi că, în prezent, se simt în siguranţă. 

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 12:25
Răsturnare de situaţie la Ditrău. Maghiarii şi-au cerut scuze celor doi brutari din Sri Lanka: „Acum putem să mergem pe stradă”

Intervenţia autorităţilor în scandalul de la Ditrău a calmat, în sfârşit, spiritele. Cei doi brutari au declarat pentru Observator.tv că tensiunile au fost depăşite şi că acum „pot merge pe stradă fără nicio problemă”.

Prasanna Piumal, unul dintre brutarii singalezi, a declarat: „Acum este bine, chiar dacă înainte au fost probleme. Suntem bine şi cu ungurii şi cu românii. Putem să mergem pe stradă, la supermarket, nu e nicio problemă. Casa noastră e frumoasă. Avem bucătărie, un paturi unde să dormim. Avem două camere”.

Celălalt brutar, Mahinda Amarasingha, spune că acum el şi colegul său sunt în siguranţă. „Ungurii ne-au cerut scuze. Acum este bine, la muncă suntem bine. Avem o zi liberă şi muncim câte 8 ore pe zi. E foarte bine”, a spus el. 

Colegii de muncă ai celor doi bărbaţi au confirmat că tensiunile din sat s-au liniştit. Unul dintre ei a menţionat că nu înţelege de ce locuitorii din Ditrău nu au semnalat încă înaintea venirii muncitorilor sezonieri faptul că au avut într-adevăr probleme cu angajatorul care i-a adus pe cei doi brutari din Sri Lanka.

Mai mult, un al treilea muncitor din Sri Lanka a ajuns la Ditrău, urmând să fie angajat la aceeași brutărie unde lucrează alți doi colegi de-ai săi.

Citeşte şi: Un al treilea muncitor din Sri Lanka urmează să lucreze la brutăria din Ditrău. Angajator: „Este foarte încântat că a venit în România”

Cazul de la Ditrău a ajuns unul dintre cele mai importante subiecte din presa românească, fiind unul dezbătut atât de politicieni, cât şi de cetăţeni. Scandalul a izbucnit în urmă cu câteva săptămâni, când localnicii, în frunte cu preotul din sat, s-au adunat în fața primăriei și au spus că nu vor migranți în satul lor după ce la brutăria din localitate au fost angajați doi bărbați din Sri Lanka. Localnicii s-au temut că brutarii din Sri Lanka vor aduce şi alţi muncitori străini, ceea ce va însemna un pericol pentru membrii comunităţii.

Citeşte şi: Concluziile Avocatului Poporului în cazul scandalului din Ditrău. „Conduita preotului a contribuit la aprofundarea conflictului”