PNL Sibiu: Ne delimităm de cererea senatorului Ilieşiu. Nu vrem ca Antonescu să facă un pas înapoi

Situaţia senatorului liberal de Sibiu, Sorin Ilieşiu, care a propus ca preşedintele partidului, Crin Antonescu, să facă un pas înapoi, iar încrederea să îi fie acordată lui Călin Popescu Tăriceanu, e posibil să fie discutată în şedinţa de marţi a Biroului Politic Naţional al PNL, a declarat liderul organizaţiei judeţene Sibiu, deputatul Mircea Cazan, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
18 feb. 2014, 09:07
PNL Sibiu: Ne delimităm de cererea senatorului Ilieşiu. Nu vrem ca Antonescu să facă un pas înapoi

Întrebat dacă va fi exclus senatorul Ilieşiu din PNL, Mircea Cazan a răspuns ‘este posibilă discutarea situaţiei domnului Ilieşiu’.

Liderul PNL Sibiu a subliniat că organizaţia sa îi susţine pe preşedintele Crin Antonescu şi prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis, în timp ce senatorul de Sibiu, Sorin Ilieşiu a anunţat că îl susţine pe Călin Popescu Tăriceanu.

Membrii Biroului Politic Naţional al PNL se întrunesc marţi pentru a rediscuta despre mandatul preşedintelui formaţiunii, Crin Antonescu, la negocierile din Uniunea Social Liberală pentru restructurarea Guvernului.

Senatorul PNL Sorin Ilieşiu propune, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor de partid, ca preşedintele partidului Crin Antonescu să facă un pas înapoi, iar încrederea să îi fie acordată lui Călin Popescu Tăriceanu.

‘Propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal care să decidă rămânerea partidului nostru la guvernare şi participarea acestuia în cadrul Uniunii Social Liberale atât la alegerile europarlamentare, cât şi la cele prezidenţiale, astfel încât viitorul preşedinte al României sau viitorul prim-ministru să fie dat de Partidul Naţional Liberal. Cred că acestea vor deveni posibile doar dacă domnul Crin Antonescu va face un pas înapoi şi doar dacă îi vom acorda încrederea noastră domnului Călin Popescu Tăriceanu, cel care a fost Prim-Ministru al României în perioada de maximă bunăstare a românilor din ultimii 70 de ani. Am convingerea că Uniunea Social-Liberală reprezintă singura soluţie pentru România în următorii ani’, se arată în scrisoarea deschisă a senatorului PNL de Sibiu.

Este pentru a doua oară când PNL Sibiu nu îl susţine pe senatorul Sorin Ilieşiu, care dorea sprijin pentru a candida la europarlamentare, iar liberalii sibieni s-au opus, spunând că ei doresc un candidat din Sibiu, ştiut fiind faptul că Ilieşiu a candidat pentru funcţia de senator de Sibiu, la solicitarea conducerii centrale de la Bucureşti.