PNL Suceava despre Comisia Călăraşi: Comisiile astea de nespecialişti nu aduc nimic. Ţin mai mult de reclamă

Liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, joi, că o comisie parlamentară ar putea verifica doar eventuala implicare a instituţiilor statului în achiziţionarea de teren agricol de către membri ai familiei Băsescu, el apreciind că "astfel de comisii de nespecialişti nu aduc nimic", informează Mediafax.

14 nov. 2013, 11:18
PNL Suceava despre Comisia Călăraşi: Comisiile astea de nespecialişti nu aduc nimic. Ţin mai mult de reclamă

În cadrul unei conferinţe de presă, liberalul a spus că orice cetăţean are dreptul să cumpere şi să vândă teren, iar o comisie parlamentară de anchetă ar putea verifica doar dacă au fost implicate organe ale statului în încheierea tranzacţiei.

„Comisiile astea de nespecialişti nu aduc nimic. Ţin mai mult de reclamă decât de problema în sine”, a spus deputatul liberal.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire cu grupurile PSD, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând „Cazul Călăraşi”.

Presa a relatat recent că fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de peste 300 de hectare în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu menţionând că a consiliat-o la cumpărare.

Ioana Băsescu preciza, joi, că în septembrie a achiziţionat un teren agricol de 290,41 hectare în judeţul Călăraşi, contractând un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro şi achitând din surse proprii aproape 280.000 de euro.

 

VEZI SI:

Dispută pe preţul pământului cumpărat de Ioana Băsescu. Cumpărat prea scump sau la preţul pieţei?