Stelian Fuia, despre terenul cumpărat de Ioana Băsescu: O investiţie mai sigură decât în aur

Fostul ministru al Agriculturii în Guvernul Ungureanu, Stelian Fuia, a spus că preţul pe care l-a plătit Ioana Băsescu pentru terenul cumpărat în judeţul Călăraşi este unul corect, iar investiţia este una sigură.

RomaniaTV.net
13 nov. 2013, 20:05
Stelian Fuia, despre terenul cumpărat de Ioana Băsescu: O investiţie mai sigură decât în aur

De origine călărăşean, Stelian Fuia a precizat că pentru zona respectivă preţul pe hectar plătit de Ioana Băsescu este unul normal. „Este un preţ corect. Un teren comasat se vinde cu 4.000-5.000 € hectarul”, a spus fostul democrat-liberal. Fuia crede că fiica preşedintelui are şanse să facă o afacere de succes în agricultura. „O investiţie în pământ este mai sigură decât investiţia în aur”, a apreciat Fuia.

Fostul ministru al Agriculturii a precizat că nu a fost printre cei cu care Ioana Băsescu s-a consultat, Fuia auzind zvonurile referitoare la tranzacţie în luna septembrie. „Vizavi de ce s-a scris în presă, vreau să spun că terenul nu provine de la Institutul Fundulea, nu are treabă cu DNA-ul. Terenul a fost cumpărat în ’95-’96 de la fostul IAS Buciumeni”, a precizat fostul ministru.

Stelian Fuia a demisionat din PDL în 2012 pentru a înfiinţa o mişcare politică agrariană, la 23 septembrie 2013 fiind înregistrată la tribunal Mişcarea Agricultorilor din România. Întrebat dacă există posibilitatea ca, în cazul în care Traian Băsescu se va dedica agriculturii după încheirea mandatului de preşedinte, să-l invite în noul partid, Fuia a răspuns: „Cred că domnul preşedinte are alte planuri”.

Familia lui Traian Băsescu primeşte bani frumoşi de pe urma terenului de 290 de euro cumpărat de Ioana. Potrivit România TV, doar subvenţiile anuale ajung la preţul unei garsoniere din Bucureşti. Asta în condiţiile în care nici ratele pe care le plăteşte nu sunt de ignorat.

„Destul de scump leasingul, nu-l puteam duce având în vedere că trebuie plătite şi ratele lunare care nu sunt mici sunt peste 30.000 lei pe lună”, a declarat Traian Băsescu.

Dacă ne luăm după calculele specialiştilor, profitul anual al lui Băsescu, dacă ar continua să cultive grâu şi orz pe teren, aşa cum se întâmplă şi acum, ar fi unul de 44.000 de euro. Plus subvenţiile, 90.000 de euro. În 15 ani, familia şefului statului va avea astfel creditul plătit integral.

„Cu salariul unui preşedinte nu poţi să cumperi să obţii un credit prin care să cumperi 291 de ha de pământ. Îmi doresc mult ca în foarte scurt timp să reuşesc să-l trec pe numele meu pentru că eu vreau să fiu fermier, v-am anunţat de multă vreme că îmi dorec acest lucru”, a mai spus şeful statului.