PNL va contesta la Curtea Constituţională procedura din cazul Dan Şova

Dan Şova nu scapă de emoţii, deşi Senatul României a respins, marţi, cererea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive, cerută de DNA. PNL a anunţat că va contesta din nou votul la Curtea Constituţională, aşa cum s-a întâmplat şi după 25 martie, când Dan Şova a fost, de asemenea, salvat de la cătuşe de colegii săi din Senat.

02 iun. 2015, 19:04
PNL va contesta la Curtea Constituţională procedura din cazul Dan Şova

Senatorul PNL Mario Oprea a anunţat, marţi, că liberalii vor contesta la Curtea Constituţională procedura prin care s-a votat a doua cerere de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a social-democaratului Dan Şova.

„Vom depune contestaţie pentru că nu este normal să se reinterpreteze rezultatul votului din 25 martie. Din păcate, conştiinţa senatorilor PSD s-a modificat de pe 25 martie până pe 2 iunie. Atunci mai mulţi au votat pentru această cerere, acum mai puţini, dar, după cum aţi văzut, au votat şi în alte grupuri, nu numai de la PNL” , a declarat senatorul liberal Mario Oprea, după şedinţa din plen.

Citeşte şi Klaus Iohannis, reacţie dură după votul în cazul Şova: Parlamentul OBSTRUCŢIONEAZĂ în continuare justiţia

Senatorul liberal a precizat că vor fi strânse „rapid” semnăturile necesare pentru a contesta procedura la CCR. „Rezultatul votului nu poate fi contestat, dar procedura în sine, aşa cum s-a spus astăzi în plen, nu era cea care trebuia urmată, anume să se reia un vot ce deja fusese dat. Niciodată nu s-a reluat votul. Din acest moment am creat un pecedent, creăm un haos în Senat, de câte ori cineva va dori reluarea votului o va putea face pentru că va invoca exemplul de astăzi, când s-a reluat votul, pe motiv că plenul este suveran”, a declarat senatorul liberal.

Citeşte şi Dan Şova, după ce a scăpat de arestare: Îmi doresc ca dosarul să fie trimis în instanţă

„Curtea Constituţională va decide dacă acest lucru respectă prevederile constituţionale. Noi suntem convinşi că a fost acel vot care le convenea”, a mai spus Oprea.