PNL va demara procedura de revocare a lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului

Publicat: Vineri, 19 Octombrie 2018 14:05 // Actualizat: Vineri, 19 Octombrie 2018 14:08 // Sursa: romaniatv.net

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat, vineri, că PNL va demara procedura de revocare a lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului, pe care îl acuză că a încălcat Constituţia. Între timp, instituţia Avocatului Poporului a anunţat, într-un comunicat de presă, că a cerut puncte de vedere de la Guvern şi Parlament pe ordonanța de urgenţă numărul 92 privind modificările legilor justiției.

"PNL va demara revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor. Revocarea Avocatului Poporului se face ca urmare a încălcării legii de funcţionare a instituţiei Avocatului Poporului, se face de către plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în şedinţă comună, aşadar la propunerea comisiilor reunite de specialitate, ale celor două Camere ale Parlamentului", a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Turcan îl acuză pe Victor Ciorbea că nu şi-a delegat toate atribuţiile, pe perioada concediului.

"Victor Ciorbea, înainte de a pleca în concediu plătit pe bani mulţi din banii poporului român, avea obligaţia să delege atribuţiile adjunctului specializat exact pe domeniul Justiţie, Poliţie, Penitenciare, Armată. Este un adjunct care are ca şi atribuţii exact domeniile cheie, care i-ar fi dat posibilitatea să conteste la Curtea Constituţională această ordonanţă care este vădit neconstituţională", a precizat Turcan.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, că partidul său analizează posibilităţile ca Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, să fie demis din această funcţie, însă recunoaşte că acest lucru va fi greu.

"Încercăm împreună cu celelalte partide din Opoziţie să vedem dacă putem identifica un mijloc prin care Avocatul Poporului (...), care a plecat cu instituţia în vacanţă, să poată fi demis. Analizăm această posibilitate şi vom întreprinde toate măsurile pe care legislaţia ni le pune la dispoziţie. Instrumentele sunt foarte puţine. Avocatul Poporului pare, de fapt, mai dificil de demis, decât preşedintele României", a spus Barna, într-o conferinţă de presă la Sibiu.

USR a sesizat miercuri, Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituţională Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind legile Justiţiei, potrivit preşedintelui partidului, Dan Barna. În replică, Avocatul Poporului a precizat miercuri, că solicitările de sesizare pe OUG privind legile Justiţiei sunt analizate de Biroul contencios constituţional, care menţionează că perioada concediului de odihnă pe care îl efectuează în Statele Unite ale Americii (17-30 octombrie 2018) a fost programată în urmă cu şase luni.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Avocatul Poporului dan barna USR Victor Ciorbea
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 oct 10:52
Răspunde | Votează email 1 email
Emil
Nu mai simplu depun o plangere penala pentru inalta tradare. Ciorbea sigur s-a inhaitat cu klingonienii, uitati-va la el cum arata.
20 oct 10:39
Răspunde | Votează email 1 email
Dimoiu
Cine conduce astazi tara !! cit de penibili pot fi!! cimNu ma mai mira mocirla in care ne balacim de trei decenii
1
EUR
4.7612
RON
25 May
noapte 12 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H