PNL vrea să depună MOŢIUNE împotriva ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu

Partidul Naţional Liberal intenţionează să depună o moţiune simplă în Camera Deputaţilor, pentru a trage un semnal de alarmă asupra haosului creat de Guvernul Ponta în zona fiscală, se arată într-un comunicat al deputatului George Scutaru.

17 iul. 2014, 13:07
PNL vrea să depună MOŢIUNE împotriva ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu

‘Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, va avea astfel ocazia să dea explicaţiile pe care a refuzat până acum să le prezinte public în legătură cu măsura reducerii CAS, Codul fiscal şi alte elemente care ţin de alcătuirea bugetului’, susţine George Scutaru, scrie Agerpres.

Liberalul apreciază că România se află în acest moment ‘într-o situaţie extrem de penibilă, în condiţiile în care premierul şi ministrul de Finanţe nu reuşesc să răspundă la o serie de întrebări stringente, care necesită clarificări urgente’.

Liderul grupului deputaţilor PNL afirmă că ‘inclusiv FMI susţine că împărtăşeşte obiectivul de a reduce povara mare a taxelor pe forţa de muncă, pentru a stimula angajările, dar cere explicaţii referitoare la modul în care Guvernul intenţionează să compenseze deficitul de venituri’.

Citeşte şi Remus Pricopie ia apărarea Ioanei Petrescu: Trebuie respectată pentru parcursul său educaţional şi profesional

Scutaru este de părere că deşi ‘suntem guvernaţi într-un mod haotic şi iresponsabil‘, Guvernul condus de premierul Ponta demonstrează, prin acţiunile sale, ‘că este un adevărat maestru al improvizaţiilor şi al dublului limbaj, iar creşterea economică îndelung clamată este doar pe hârtie, şi nu se resimte şi în buzunarele românilor’.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor va elabora, împreună cu colegii deputaţi din PDL, textul unei moţiuni, ‘pentru că opoziţia de dreapta nu poate trece cu vederea lipsa de responsabilitate a actualului guvern’.

‘Considerăm că este de datoria noastră ca mediul de afaceri, cei care au gândire de dreapta să primească prin intermediul nostru răspunsurile pe care Guvernul Ponta evită să le dea’, conchide George Scutaru.

Citeşte şi IOANA PETRESCU, prima declaraţie după confruntarea cu Traian Băsescu de la Cotroceni