Pocora: PNL a fost şi este un partener corect în USL. Nu noi am încercat o apropiere faţă de Traian Băsescu

PNL susţine Guvernul şi este un partener corect în USL, care nu a atacat niciodată un membru PC al Executivului, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, transmite Agerpres. Afirmaţiile liberalului vin ca un răspuns la acuzaţiile formulate în această diminneaţă de Dan Voiculescu, preşedintele onorific al PC.

16 nov. 2013, 10:32
Pocora: PNL a fost şi este un partener corect în USL. Nu noi am încercat o apropiere faţă de Traian Băsescu

‘PNL a fost şi este un partener corect în USL, este membru al Guvernului şi susţine solidar întreg Guvernul. Nu noi suntem aceia care am încercat o apropiere de Traian Băsescu. Nu credem că vreodată a existat un atac neloial al PNL la adresa unui membru PC al Guvernului. Întotdeauna când au existat puncte de vedere diferite, am solicitat şi susţinut necesitatea discuţiilor’, a precizat Pocora.

Purtătorul de cuvânt al PNL i-a solicitat preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, să îşi exprime eventualele nemulţumiri în cadrul ACD, alianţă din care PNL şi PC fac parte.

‘Totuşi, PC trebuie să îşi amintească atunci când domnul Voiculescu vorbeşte despre loialitate în coaliţie că se află într-o primă alianţă, ACD, cu PNL. Nu ar fi fost nimic straniu dacă aceste discuţii şi nemulţumiri ar fi fost purtate între liderii ACD’, a adăugat Pocora.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat sâmbătă că Partidul Naţional Liberal a încercat, nu de puţine ori, având atitudini imorale faţă de PSD, ‘să se împrietenească’ cu Traian Băsescu şi PDL pentru a avea rezultate maxime la alegerile de anul viitor.

‘În legătură cu partenerii noştri din USL, observăm că PSD se consolidează, PSD se pregăteşte pentru a avea rezultate maxime anul viitor când sunt două rânduri de alegeri, europarlamentare şi prezidenţiale. E normal să se pregătească, ca orice partid politic care vrea să aibă rezultate bune. PNL, celălalt partener al nostru, încearcă, nu de puţine ori, având acţiuni frivole vizavi de partenerii politici din USL, PNL ne-a jignit şi pe noi de câteva ori, continuă să aibă atitudini cel puţin imorale vizavi de PSD, încearcă să zâmbească, să se împrietenească cu Traian Băsescu, cu PDL, cu alte forţe politice, dintr-un singur motiv – doreşte şi el ca orice partid să aibă rezultate maxime la alegeri’, a spus Voiculescu la şedinţa Consiliului Naţional al PC, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

VEZI SI:

Cristina Pocora: Decizia CCR pe Legea referendumului este corectă. Demersul preşedintelui a fost politicianist