Podoaba capilară îţi spune ce şanse ai să rămâi însărcinată

Nivelul de hormoni măsurat la nivelul firului de păr poate oferi rezultate mai bune în ceea ce priveşte estimarea şanselor unei femei de a rămâne însărcinată în situaţia în care aceasta foloseşte metoda fertilizării in vitro.

RomaniaTV.net
21 oct. 2016, 10:30
Podoaba capilară îţi spune ce şanse ai să rămâi însărcinată

Noul studiu, realizat de cercetătorii de la University of Nottingham, publicat în Psychoneuroendocrinology, a scos la iveală faptul că nivelul de cortizol, recunoscut drept „hormonul stresului”, măsurat folosind un fir de păr, a fost asociat cu aproape 30% mai puţine şanse de a rămâne însărcinată.

Citeşte şi  Mituri şi superstiţii legate de sarcină

Această tehnică permite doctorilor să măsoare funcţia hormonală acumulată pe parcursul ultimelor 3-6 luni, oferind astfel date mai concludente, comparativ cu metodele ce folosesc saliva, sângele şi urina, întrucât acestea măsoară numai nivelul hormonului pe termen scurt.

Cercetările arată că nivelul de cortizol pe termen lung, influenţat de numeroşi factori asociaţi stilului de viaţă, precum dieta, gradul de sedentarism, consumul de băuturi ce conţin cofeină sau stresul, joacă un rol important în determinarea şanselor unei femei de a rămâne însărcinată.

Citeşte mai mult pe feminis.ro