Poetul Răzvan Codrescu a murit. Avea 62 de ani şi fusese infectat cu coronavirus

Poetul și eseistul creștin Răzvan Codrescu a decedat la vârsta de 62 de ani, în urma infectării cu coronavirus. Anunțul decesului a fost făcut de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

13 sept. 2021, 12:34
Poetul Răzvan Codrescu a murit. Avea 62 de ani şi fusese infectat cu coronavirus

Poetul Răzvan Codrescu a murit. BOR deplânge ”plecarea sa timpurie dintre noi” și transmite condoleanțe familiei îndoliate:

Adresăm sincere condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor și tuturor celor îndurerați de plecarea sa timpurie dintre noi. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Veșnica lui pomenire!”, se arată în comunicatul de presă al Patriarhiei.

Poetul Răzvan Codrescu a murit, fiind infectat cu coronavirus

Poetul avea COVID şi era internat la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Citeste si Doliu în lumea artistică! A murit mezzosoprana Gabriela Rîmbu la doar 52 de ani

Răzvan Codrescu, pe numele său real Vasile Adolf Marian, este absolvent al Facultăţii de Litere din cadrul Universității București, iar în primii ani de carieră a fost profesor de Limbă şi literatură română.

A fost directorul literar al Editurii Christian și redactor-șef al revistei „Lumea Credinței”.

Citeste si A murit Michael Constantine. Era cunoscut pentru rolul din cea mai profitabilă comedie romantică

Răzvan Codrescu a fost editor, împreună cu Claudiu Târziu, în prezent senator AUR, al unor reviste unde au debutat nume sonore, precum Crin Antonescu sau Mihai Neamțu. Cu toate acestea, Codrescu posta frecvent pe Facebook atacuri la adresa AUR, formaţiune condusă de Claudiu Târziu și de George Simion, criticând valorile acestui partid.