Polenul, aliat în dieta de slăbire

Polenul este un produs apicol miraculos, contine peste 96 de substante nutritive diferite, 40 de tipuri de proteine, dar este scazut in sodiu si grasimi. In schimb, ofera o cantitate bogata de vitamine, minerale, 22 de aminoacizi, enzime, globuline, polipeptide, peptone, acizi nucleici, lecitina si multe alte substante benefice.

30 oct. 2015, 07:35
Polenul, aliat în dieta de slăbire

Polenul le ofera albinelor toti nutrientii esentiali pentru dezvoltare, dar este in acelasi timp benefic si pentru organismul uman. Imbunateste memoria si nivelul de energie si este totodata un aliat in dieta de slabire. Polenul te poate ajuta sa ajungi la greutatea ideala, daca alegi sa il incluzi in regimul alimentar zilnic.

In primul rand, polenul suprima apetitul exagerat si mentine senzatia de satietate pentru mai mult timp. Vei scapa de pofte si de nevoia permanenta de a manca. Aminoacizii iti vor imbunatati metabolismul, iar lecitina actioneaza ca un energizant complet natural. Vei ramane activa pe tot parcursul zilei si vei putea sa faci mai mult sport. In acelasi timp, polenul reduce timpul de transformare al zaharurilor si carbohidratilor in grasimi ce se depun, are chiar capacitatea de a le elimina din corp mult mai rapid.

Poti incerca oricare dintre metodele descrise mai jos, iti vor fi de folos in incercarea de a slabi.

Polen inclus in regimul alimentar zilnic – idei de mancaruri si bauturi

Daca iti este greu sa incepi, presara o lingurita de granule de polen pe mancare, amesteca bine. Il poti adauga peste salate, in supa crema, chiar si in unele deserturi dietetice, dar si pe cerealele consumate la micul dejun. In acest fel, iti vei intari sistemul imunitar si vei reusi sa scapi de kilogramele in plus. Poti face acelasi lucru si cu bauturile preferate, amesteca polen in sucurile naturale, smoothie sau ceai verde (racit, nu fierbinte).

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Motive pentru care trebuie să consumi zilnic polen crud