Poliţia a intervenit la locuinţa unui deputat AUR. Soţia l-a reclamat că a bătut-o. Copilul lor de 9 ani a fost martor

Poliţiştii au intervenit noaptea trecută la locuinţa unei deputat AUR din Constanţa. Este vorba despre Dumitru Focşa. Din primele date, soţia sa l-a reclamat că a bătut-o. Polițiștii au solicitat o ambulanță, personalul medical acordând îngrijiri femeii. Deputatul AUR era beat în momentul în care a comis agresiunea. Mai mult, scenele de violență s-au petrecut chiar sub ochii copilului lor de 9 ani.

05 ian. 2023, 10:10
Poliţia a intervenit la locuinţa unui deputat AUR. Soţia l-a reclamat că a bătut-o. Copilul lor de 9 ani a fost martor

Polițiștii din comuna constănțeană Lumina au fost sesizați joi dimineață la ora 2.00, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soțul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina, a transmis Poliţia. Este vorba despre soția deputatului AUR Dumitru Focșa. Femeia a cerut intervenţia oamenilor legii după ce acesta ar fi bătut-o.

„Astăzi, în jurul orei 2.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de către soțul său, la domiciliul comun din localitatea Lumina. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar și persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violență.

Polițiștii au solicitat o ambulanță, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital”, a transmis IPJ Constanţa.

Citeşte şi: AUR lansează un atac dur la adresa Ucrainei: ”România nu primește lecții și nici indicații din partea Ambasadei Ucrainei”

Poliţia a transmis că soţia deputatului AUR s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu. Cu toate acestea, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

În momentul agresiunii, în locuinţa deputatului AUR se afla şi o fată de 9 ani, iar oamenii legii au decis să solicite intervenția unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanța, „în vederea dispunerii măsurilor legale, conform competențelor”, a mai anunțat Poliția.

Mai mult, spun politiştii, deputatul AUR era beat în momentul în care şi-a bătut soţia, anunţă România TV.

Dumitru-Viorel Focşa (55 de ani) este deputat AUR de Constanţa și a mai fost implicat într-un scandal în 2021, când a lansat un atac la adresa lui Nicolae Raţiu (73 de ani), fiul ţărănistului Ion Raţiu (1917-2000), pe care l-a numit „retardat”.

 

Conducerea AUR face anchetă internă după ce deputatul Dumitru Focşa şi-a bătut soţia

Reprezentanţii AUR a anunţat că a fost demarată o anchetă internă în cadrul formaţiunii politice după ce deputatul Dumitru Focşa şi-a bătut soţia.

„Referitor la incidentul în care ar fi fost implicat un deputat de Constanţa al Alianţei pentru Unirea Românilor, vă transmitem următoarea poziţie oficială a partidului: Suntem ferm împotriva oricărei forme de violenţă fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autorităţile sunt obligate să cerceteze şi să soluţioneze neîntârziat acest gen de incident. Juriul de Onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă şi va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcţie de gravitatea faptelor, sancţiunile pot merge până la pierderea tuturor funcţiilor în cadrul partidului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AUR.