AUR lansează un atac dur la adresa Ucrainei: ”România nu primește lecții și nici indicații din partea Ambasadei Ucrainei”

Alianţa pentru Unirea Românilor a lansat miercuri un atac dur la adresa Ucrainei. Partidul lui George Simion acuză Ucraina că este un stat care calcă în picioare drepturile minorităților și a transmis că România nu primește lecții și nici indicații din partea Ambasadei Ucrainei la București.

04 ian. 2023, 20:27
AUR lansează un atac dur la adresa Ucrainei: ”România nu primește lecții și nici indicații din partea Ambasadei Ucrainei”
AUR lansează un atac dur la adresa Ucrainei:

AUR lansează un atac dur la adresa Ucrainei. Partidul AUR a reacționat dur după ce marți Ambasada Ucrainei la București a solicitat autorităților române să îi ancheteze pe românii care au participat la o paradă specifică sărbătorilor de iarnă, costumați în ruși, afișând litera Z.

Citește și VIDEO George Simion, farsă pentru susţinătorii lui Iohannis: „Ne pregătim să-l demitem”. A apărut preşedintele României alături de liderul AUR?

AUR lansează un atac dur la adresa Ucrainei

AUR a cerut miercuri reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe să răspundă ferm Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

„Alianţa pentru Unirea Românilor cere Ministerului Afacerilor Externe să răspundă ferm şi neîntârziat Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, după ce misiunea diplomatică şi-a permis să ceară efectuarea unei anchete pe teritoriul României. Solicitarea Ambasadei vine după ce mass-media din ţara noastră a prezentat o paradă tradiţională ocazionată de Sărbătorile de Iarnă desfăşurată în localitatea Berzunţi, judeţul Bacău, în cadrul căreia erau portretizate în antiteză cele două tabere aflate în confruntare pe frontul din Ucraina”, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanții AUR au transmis că, „oricât de neispirată, deplasată şi nepotrivită cu momentul actual ar fi manifestarea localnicilor din Berzunţi, tonul imperativ al diplomaţilor ucrainieni este inacceptabil, cu atât mai mult cu cât vine din partea unui stat obişnuit să calce în picioare drepturile şi libertăţile minorităţilor naţionale”.

„România nu are nimic în comun cu sistemul de justiţie ucrainian şi nu se poate întoarce la tradiţia anchetelor care au distrus destine, au despărţit familii şi au deznaţionalizat comunităţi întregi după cel de-Al Doilea Război Mondial”, au mai spus reprezentanții AUR.

Reacția partidului AUR a venit la scurt timp după ce Ambasada Ucrainei la Bucureşti a transmis marți un mesaj dur, după ce la Bacău a fost oganizată o paradă cu „mascaţii din Berzunţi”, care în acest an au ales să folosească simboluri ruseşti.

„Cu regret constatăm faptul, că în ziua, când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea federaţiei ruse, în judeţul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreea au fost folosite simboluri ale teroriştilor ruşi. Suntem convinşi, că asemenea manifestare contrazice despoziţiei poporului român, care şi-a exprimat sprijinul necondiţionat Ucrainei în războiul declanşat de către Federaţia Rusă împotriva statului ucrainean. Sperăm că aceast eveniment va fi evaluat corespunzător de către societatea română”, au scris reprezentanţii Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, marţi, pe pagina de Facebook.

Reprezentanții Ambasadei Ucrainei au transmis că simbolurile agresiunii ruseşti trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată.

„Apelăm la instituţiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă şi detaliată a evenimentului menţionat”, au mai spus  reprezentanţii Ambasadei.

Recent, pe Facebook au apărut mai multe imagini în apar „Mascaţii din Berzunti, Bacău, varianta de război”. Unii dintre participanți poartă uniforme care se aseamănă cu cele militare și în mâini țin diverse obiecte care se aseamănă cu niște arme.  În plus, aceștia s-au dotat și cu autoturismele de teren care pe care a fost inscripţionată litera „Z”, simbol pus pe tancurile armatei ruse.

Citește și EXCLUSIV George Simion, despre companiile cu acţionariat străin: „Cred că ştim şi noi să ne tăiem lemnele şi să ne scoatem petrolul”