Poliţia a venit neinvitată la petreceri în Constanţa şi Baia Mare

Amenzi de 6.000 de lei pentru organizarea unei petreceri de logodnă la care participau peste 30 de persoane în Constanţa. Polliţia a spart o petrecere şi la Baia Mare.

RomaniaTV.net
24 oct. 2020, 19:14

Poliţiştii constănţeni au dat amenzi în valoare de 6.000 de lei pentru organizarea unei petreceri de logodnă la care participau peste 30 de persoane, încălcându-se astfel prevederile care spun că în perioada stării de alertă este interzisă organizarea de evenimente private în spaţiul public.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, sâmbătă, în jurul orei 18:00, poliţisti din cadrul Secţiei 1 Constanţa şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un local din Satul de Vacanţă ar avea loc un eveniment privat cu participarea mai multor persoane, care nu ar fi respectat prevederile legale referitoare la unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 
 
„Echipajul de intervenţie a constatat faptul că este vorba despre o logodnă, care se desfăşura cu participarea a peste 30 de persoane, încălcându-se astfel prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive)”, arată comunicatul de presă.
 
Sursa citată a precizat că administratorul societăţii comerciale respective, dar şi organizatorul evenimentului au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei fiecare.

O petrecere a fost spartă în această seară de echipajele poliției și jandarmeriei în Baia Mare. Se pare că agenții de poliție ar fi fost alertați de un apel la 112 în care li se preciza faptul că într-un local situat la intrarea în satul Cătălina are loc o petrecere, deși acestea sunt interzise pe întreg teritoriul județului.

Imediat zona a fost împânzită de polițiști și jandarmi. CJSU Maramureș urmează să comunice oficial detalii despre această acțiune.

În același moment, CJSU Maramureș anunța că Târgu Auto situat pe raza localității Satu Nou de Jos va fi închis pentru 14 zile. Sursele noastre susțin că această decizie a fost luată în contextul în care municipiul Baia Mare are deja 2,94 cazuri pozitive la 1000 de locuituri. Se așteaptă ca mâine rata de 3 la o mie de locuitori să fie atinsă. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Vor carantina municipiul?

În această după-amiază, polițiștii Secției 1 Rurală Groși au efectuat verificări cu privire la modul de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-COV2 , la localuri și pensiuni aflate pe raza de competență.

În timpul acestei acțiuni dispuse de conducerea inspectoratului, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Groși, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Biroului de Ordine Publică Baia Mare și lucrători ai Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Pintea Viteazul” Maramureș au constatat faptul că, la un local din localitatea Cătălina se aflau în desfășurare două evenimente private la care au participat un număr de 31 de persoane.
În urma controalelor, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de peste 11.000 de lei.


loading...
Partenerii noștri