Poliţia Animalelor ar putea fi înfiinţată anul următor

Publicat: Miercuri, 23 Octombrie 2013 15:40 // Actualizat: Miercuri, 23 Octombrie 2013 17:38 // Sursa: romaniatv.net

Anul viitor ar putea fi înfiinţată Poliţia Animalelor, o direcţie care se va afla în subordinea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, miercuri, preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, în cadrul dezbaterii privind proiectul normelor metodologice pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

"Ne dorim să înfiinţăm această direcţie de Poliţia Animalelor, însă vom lua în dezbatere acest lucru în 2014, după ce intrăm în noul an bugetar, pentru că vrem să vedem exact care sunt costurile şi ce implicaţii asupra bugetului autorităţii are acest lucru, care este numărul de oameni de care avem nevoie, infrastructură, sedii", a spus Mănăstireanu, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că personalul care va lucra în această direcţie va fi format din medici veterinari sau oameni care au calificare în domeniu.

"Din componenţa Poliţiei Animalelor vor face parte medici veterinari, tehnicieni veterinari, personal care are calificare veterinară, pentru că vor trebui să urmărească modul de aplicare a OUG 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân. Avem exemple din alte ţări din Uniunea Europeană unde funcţionează Poliţia Animalelor şi vrem şi noi, ca autoritate aliniată la regulile UE, să înfiinţăm această direcţie, care se va ocupa strict de controale şi de aplicabilitatea acestei ordonanţe", a precizat Mănăstireanu.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a organizat miercuri o dezbatere publică pe marginea Proiectului Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/ 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 oct 16:13
...şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, miercuri, preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H