Poliţia Dâmboviţa: PSD a stabilit accesul cu parolă în zona mitingului de la Târgovişte

PSD a cerut instituirea unei parole de acces cu maşina în zona unde s-a desfăşurat mitingul de duminică de la Târgovişte, anunţă Poliţia Dâmboviţa. Informaţia apare după ce mai mulţi şoferi s-au plâns că nu li s-a permis accesul cu maşina în oraş, pentru că nu ştiau "parola".

RomaniaTV.net
20 mai 2019, 13:37
Poliţia Dâmboviţa: PSD a stabilit accesul cu parolă în zona mitingului de la Târgovişte

Poliţia Dâmboviţa susţine că, pentru siguranţa participanţilor la mitingul de la Târgovişte a luat măsurile cerute de lege şi cele cerute de organizator (PSD).

Ideea cu parola de acces auto a venit de la PSD, afirmă poliţia, pentru a putea intra cu maşina în zona destinată parcării maşinilor cu care au venit manifestanţii.

„Pentru participanții la miting a fost stabilită de către organizator (PSD – n.r.) și avizată de autoritățile locale, ca la orice manifestare publică, o zonă în care, pe perioada desfășurării evenimentului, să poată staționa autoturismele cu care aceștia au făcut deplasarea.

În acest context, având în vedere numărul mare de participanți, organizatorul activității publice din municipiul Târgoviște a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în această zonă, nu în oraș. Restricțiile de circulație au fost stabilite în cadrul ședinței organizate pentru avizarea adunării publice. Cetățenii au fost informați în timp util cu privire la străzile unde circulația va fi închisă”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa.

Poliţia mai precizează că accesul pietonilor în zonă nu a fost blocat.

„Facem precizarea că traficul pietonal nu a fost restricționat, iar riveranilor li s-a permis accesul cu autoturismul. De asemenea, subliniem că restricții de circulație sunt aplicate în cazul oricărui eveniment cu public numeros care se desfășoară în zone în care, în mod normal, este permis traficul rutier, indiferent de tipul acestor evenimente : activități sportive, cultural-artistice, activități politice etc”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

Zeci de mii de social democrati s-au adunat duminică, pe platoul din faţa Prefecturii, la Targoviste, la ultimul miting al social-democraţilor din aceasta campanie înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai. În contextul mitingului electoral al PSD, Poliţia a decis să închidă circulaţia auto 14 străzi din municipiu. 

Citeşte şi: Miting PSD, la Târgovişte. Baraje de Poliţie, jandarmi şi străzi închise la Târgovişte înainte de manifestaţia social-democraţilor