Poliția din Maramureș a intrat la apă. Ambianță de ștrand la Secția din Coltău VIDEO

Secția de Poliție din Coltău a intrat la apă, postul a fost inundat complet, iar sindicaliștii de la Europol au postat pe Facebook un video cu inedita situație.

20 iul. 2021, 16:51
Poliția din Maramureș a intrat la apă. Ambianță de ștrand la Secția din Coltău VIDEO

Secția de Poliție din Coltău, județul Maramureș, a fost inundată complet, în urma ploilor abundente. Postul funcţionează în garajul de la subsolul primăriei din localitate, iar sindicaliștii nu au ezitat să posteze un filmuleț pe rețelele de socializare cu neobișnuita situație.

Polițiștii s-au plâns că sunt nevoiți să-și facă treaba în niște condiții extrem de precare și nu pot invita persoane la audieri în interiorul Secției, de teama unor situații penibile din cauza infrastructurii.

„La fiecare ploaie mai puternică, polițiștii Postului de Poliție Coltău sunt nevoiți să găsească metode inovative de a scoate apa care se strânge. Nu contează că se creează igrasie și mucegai, iar munca într-un astfel de mediu poate produce grave consecințe asupra sănătății, veți spune că am depus un jurământ și că ne-am asumat să ne „sacrificăm” pentru țară și popor.
Ei bine, colegii noștri nu au crezut vreodată că vor ajunge să lucreze într-un post de poliție improvizat în garajul de la subsolul primăriei și nici că vor trebui să stea la birou cu picioarele în apă. De altfel, colegilor le este rușine să invite persoane la audieri, pentru că s-au confruntat cu situații penibile în care oamenii au refuzat să intre în garajul plin de apă.
Aceasta este România lucrului bine făcut. Țară în care vor curge miliardele de euro din PNRR-ul încă aflat la „mapa” Comisiei Europene. Dar stați așa, că de fapt MAI nu va beneficia de aceste fonduri, pentru că specialiștii noștri nu au putut să se „lipească” cu proiecte de infrastructură.” se arată în postarea de pe Facebook.

Secţia de Poliţie din Capitală. Polițiștii acuzaţi că au torturat doi bărbaţi, trimişi în judecată

Pînă ca cei nouă poliţişti să fie trimişi în judecată penru faptele lor, ambii bărbaţi torturaţi au decedat, în luna martie a acestui an, în condiţii suspecte, nefiind însă stabilită o legătură între agresiune şi deces.

”La data de 09.07.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a nouă agenţi de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Secţia 16, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de liberate în mod ilegal, tortură, complicitate la tortură, purtare abuzivă, instigare la lipsire de libertate în mod ilegal, fals intelectual şi favorizare a făptuitorului. Dintre cei nouă inculpaţi, unul este cercetat în stare de arest preventiv, doi în stare de arest la domiciliu, iar ceilalţi şase sub măsura controlului judiciar.

Conform procurorilor, la data de 01.09.2020, in jurul orelor 01.45, inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă dinBucureşti, context în care au fost abordaţi de cei doi bărbaţi, care le-au adresat reproşuri cu privire la nepurtarea măştilor de protecţie în contextul epidemiologic SARS-COV2.

”În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproşurile adresate, şase dintre inculpaţi, având asupra lor armamentul din dotare, au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinţei sale pe un teren viran situat la periferia mun. Bucureşti, sectorul 4. În locaţia respectivă, trei dintre inculpaţi au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi a tălpilor. În tot acest timp, trei dintre agenţii de poliţie, deşi nu au participat în mod activ la aplicarea loviturilor, au urmărit impasibili agresiunile la care a persoana vătămată era supusă de către colegii lor, neintervenind pentru oprirea acestora, deşi în virtutea atribuţiilor de serviciu aveau obligaţia de a interveni pentru protecţia persoanelor vulnerabile. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante”,  transmite Parchetul Tribunalului Bucureşti, conform News.ro.


loading...