Poliţia face verificări la adăpostul unde au fost duşi câinii care au atacat copilul de patru ani

Ancheta în cazul copilului ucis de câini ia amploare. Poliţia a mers la adăpostul unde au fost duse cele şase animale care l-au omorat pe băieţel. Poliţiştii vor să stabilească dacă animalele aparţin sau nu unor ONG-uri. Ancheta de până acum s-a lăsat cu amenzi şi demiteri, şeful poliţiei locale Sector 2 şi un director de primărie vor fi daţi afară. Poliţia a deschis dosar penal şi va stabili cine e de vină pentru moartea copilului.

RomaniaTV.net
04 sept. 2013, 11:28
Poliţia face verificări la adăpostul unde au fost duşi câinii care au atacat copilul de patru ani

Mai mulţi anchetatori de la poliţie şi de la Parchet fac verificări la adăpostul pentru câini al Primăriei Sectorului 2 din Capitală, unde se află cei şase câini care au fost ridicaţi din zona unde a fost găsit mort copilul de patru ani.

Autorităţile şi poliţiştii vor să se asigure că aceştia sunt câinii care l-au atact pe copil şi l-au ucis.

Tot anchetatorii au decis ca acest adăpost să fie închis până la finalizarea anchetei. Atunci se va lua o decizie în legătură cu soarta acestor câini.

De asemenea, urmează să mai fie audiate şi alte persoane, precum proprietarul terenului pe care se aflau câinii. Acesta a fost deja amendat cu 2.000 de lei pentru că nu a îngrădit terenul său. Şi paznicul terenului a fost amendat cu 300 de lei. Alte două persoane au plătit cu funcţia, directorul de la Poliţia Locală şi directorul de la Direcţia de Asistenţă şi Protecţie a Copilului, pentru că nu s-au ocupat de atribuţiile pe care le aveau aşa cum ar fi trebuit.

Mai mult, Europarlamentarul Sebastian Bodu a depus la Poliţia Capitalei o plângere penală pentru omor din culpă împotriva Asociaţiei „Caleidoscop”, care adoptase câinele care a omorât prin muşcături un copil în vârstă de 4 ani, în apropierea Parcului Tei, din Capitală.