Poliţia germană este cu ochii pe 400 de suspecţi islamişti

Șeful poliției federale germane BKA, Holger Muench, a afirmat vineri la televiziunea ARD că numărul combatanților militanți islamiști care se întorc în Germania din Siria și Irak este în creștere și că peste 400 de persoane se află în prezent sub supraveghere, relatează agenția Reuters.

15 ian. 2016, 11:47
Poliţia germană este cu ochii pe 400 de suspecţi islamişti

Potrivit șefului BKA, numărul persoanelor care pleacă din Germania cu destinația Siria și Irak pentru a se alătura unor grupări militante, precum Statul Islamic (SI), este în scădere. Dar, în același timp, crește numărul combatanților care se întorc acasă, în Germania.

”Valul de plecări devine mai monoton. În același timp, avem peste 400 de indivizi care reprezintă o amenințare și trebuie să stăm cu ochii pe ei”, a declarat Muench, informează Agerpres.

Șeful BKA a afirmat că atentatul sinucigaș de la Istanbul din această săptămână, în care au fost uciși 10 turiști germani, nu reprezintă însă un indiciu că amenințarea cu un atac militant în Germania este mai mare ca înainte.

Citeşte şi Elveţia şi Danemarca le reţin refugiaţilor bunurile de valoare în schimbul costurilor de întreţinere

Atentatul de la Istanbul a fost comis de un kamikaze al Statului Islamic care a intrat în Turcia ca refugiat din Siria, a indicat guvernul turc, adăugând că atacatorul nu i-a vizat în mod special pe germani.

Germania și Turcia fac parte amândouă din coaliția militară, condusă de SUA, care efectuează lovituri aeriene împotriva Statului Islamic.