Poliţia italiană a arestat un membru al teroriştilor salafişti din Berlin

Un membru al unei celule teroriste salafiste cu baza la Berlin, având legături cu Anis Amri, autorul atacului din decembrie de la Berlin, a fost arestat și acuzat de apartenență la o grupare teroristă internațională, a anunțat vineri poliția italiană.

RomaniaTV.net
28 apr. 2017, 10:44
Poliţia italiană a arestat un membru al teroriştilor salafişti din Berlin

Bărbatul, identificat drept Lutumba Nkanga, de 27 de ani, originar din Congo, locuia în Germania după o perioadă petrecută într-un centru de refugiați din regiunea Puglia, sudul Italiei, a comunicat poliția antiteroristă.

Nu este clar deocamdată dacă Nkanga a fost arestat în Italia sau în Germania.

Poliția a mai precizat că l-a depistat pe Soufiane Amri, un marocan de 22 de ani rezident la Berlin, care fusese expulzat din Italia și se aflase în contact cu Anis Amri, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Atentat la Stockholm: Bilanţul victimelor a ajuns la cinci morţi

Atacatorul de la Berlin, care, pe 19 decembrie, a intrat cu un camion furat în vizitatorii unui târg de Crăciun, omorând 12 persoane, a fost oprit de poliție în apropiere de Milano la patru zile după atac și ucis într-un schimb de focuri. Legăturile sale cu Italia se află de atunci în atenția anchetatorilor.

Bărbații vizați de operațiunea de vineri fac parte dintr-o celulă teroristă cu 11 membri, ”au îmbrățișat complet ideologia” Statului Islamic și erau pregătiți să comită acțiuni violente sinucigașe, a mai indicat poliția italiană.