Poliţia Judeţeană Timiş a deschis un dosar penal în cazul emiterii de adeverinţe de vaccinare false la Spitalul CFR din Timişoara

Poliţia Judeţeană Timiş a deschis un dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, după ce, miercuri, instituţia a fost sesizată de conducerea Spitalului CFR din Timişoara despre posibile adeverinţe false de vaccinare, care ar fi fost emise la centrul de vaccinare din cadrul unităţii medicale.

08 oct. 2021, 18:10
Poliţia Judeţeană Timiş a deschis un dosar penal în cazul emiterii de adeverinţe de vaccinare false la Spitalul CFR din Timişoara

Ancheta polițiștilor timișoreni se mișcă rapid în cazul suspiciunilor de vaccinări false de la Spitalul CFR Timișoara. La două zile după ce au început verificările, la sesizarea conducerii spitalului, oamenii legii au găsit elemente care indică comiterea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

„A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsul material în înscrisuri oficiale”, a transmis, vineri, IPJ Timiş.

O informaţie ajunsă la nivelul conducerii Spitalului CFR Timişoara a dus la depistarea a şase situaţii în care este posibil fie să fi fost înregistrate date false în sistemul naţional, fie să se fi apelat la metoda „vaccinare la chiuvetă” în cadrul căreia serul este aruncat în chiuvetă, în loc să fie administrat persoanei respective, care primeşte apoi certificatul de vaccinare.

Citeşte şi: Medicii cer un LOCKDOWN de cel puţin două săptămâni şi vaccinare obligatorie pentru anumite categorii de persoane

„La o verificare a documentelor am sesizat lucruri în neregulă și am considerat, ca manager, că trebuie să fiu ajutată de specialiști ca să vedem dacă s-a făcut ceva rău sau nu, există suspiciunea rezonabilă, dar nu putem spune 100% că s-a și întâmplat. Este vorba despre șase persoane, avem suspiciunea că dozele nu au fost administrate sau certificatele să fie eliberate.

Dacă ancheta va stabili asta, cadrelor medicale și persoanelor implicate care au contribuit la zădărnicia combaterii bolilor li se vor desface contractele de muncă, iar certificatele false de vaccinare se vor anula în instanță. Dacă se dovedește că este așa”, a declarat, miercuri, pentru Tion, Stela Iurciuc, managerul Spitalului CFR din Timișoara, conform Tion.ro.

Citeşte şi: Dosarul City Insurance a fost trimis de Parchetul General la DIICOT

 


loading...