CINCI SUSPECŢI reţinuţi în cazul atacului de la mall-ul din Nairobi

Poliţia kenyană deţine cinci suspecţi în cazul atacului islamist împotriva centrului comercial Westgate din Nairobi, comis pe 21 septembrie, însă preferă să examineze un schimb de SMS-uri înainte de a-i deferi în faţa justiţiei, a anunţat marţi un oficial din cadrul poliţiei.

RomaniaTV.net
29 oct. 2013, 15:31
CINCI SUSPECŢI reţinuţi în cazul atacului de la mall-ul din Nairobi

„Există diferite întrebări care necesită o anchetă aprofundată”, a declarat Ndegwa Muhoro, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale al poliţiei kenyene, în cursul unei conferinţe de presă.

„Ne-am fi dorit să deferim ieri cinci (presupuşi) terorişti în faţa unui tribunal, dar am decis să examinăm înainte de toate un schimb de SMS-uri care a avut loc pe 17 septembrie”, cu patru zile înainte de atac, a explicat el, fără să ofere alte precizări, informează Agerpres.

Citeşte şi O înregistrare video a camerelor de supraveghere arată cum furau soldaţii kenyeni din mall-ul din Nairobi

Pentru moment, ancheta a stabilit existenţa unui „apel telefonic spre Norvegia pe parcursul atacului” de la Westgate, a continuat Muhoro, fără să spună mai multe.

Totodată, el a anunţat că poliţia kenyană a fost ajutată de Interpol în efectuarea anchetei, „mai ales pentru examinarea a patru cadavre care ar aparţine unor atacatori”.

Citeşte şi TORTURĂ primitivă la mall-ul din Nairobi: Ochi scoşi, unghii smulse, bărbaţi castraţi, cadavre în cârlige

Atacul împotriva centrului comercial Westgate din Nairobi s-a soldat cu 67 de morţi şi aproximativ 20 de dispăruţi.