Poliţia Rutieră a cumpărat drone pentru supravegherea traficului. Veşti proaste pentru şoferi

Poliţia Rutieră a cumpărat drone pentru supravegherea traficului. În judeţul Bihor, primii şoferi indisciplinaţi au fost deja amendaţi. De asemenea, au fost reţinute 20 de permise şi un certificat de înmatriculare.

07 apr. 2022, 22:13
Poliţia Rutieră a cumpărat drone pentru supravegherea traficului. Veşti proaste pentru şoferi

Poliţia Rutieră a cumpărat drone pentru supravegherea traficului. Astfel, şoferii care fac depăşiri neregulamentare sau nu acordă prioritate vor fi mult mai uşor de depistat.

Poliţia Rutieră a cumpărat drone pentru supravegherea traficului. Primii şoferi amendaţi

Dronele cumpărate de Poliția Rutieră se pot îndepărta până la şase kilometri, imaginile surprinse ajung direct la poliţişti. Astfel, aceştia vor putea să-i depisteze mult mai uşor pe şoferii indisciplinaţi în trafic.

Citeşte şi COD RUTIER 2022. Şoferii rămân fără permis dacă întârzie plata amenzilor!

Momentan, dronele nu sunt încă dotate cu radare, aşa cum se întâmplă în alte ţări din Europa. Atenţie, însă, aparatele de zbor au şi camere de termoviziune, putând fi folosite şi pe timp de noapte, potrivit stirileprotv.ro. 

IPJ Bihor a intrat deja în posesia unei astfel de drone. Polițiștii bihoreni au folosit aparatul de zbor pentru a monitoriza traficul pe drumul expres care leagă Oradea de autostrada A3. Pe un ecran, agentul care o pilotează observă orice greșeală a șoferilor.

Cu ajutorul dronei, poliţiştii au dovedit un şofer de 43 ani din Paleu care a efectuat o manevră de depășire neregulamentară, pe o trecere de pietoni de pe strada Calea Bihorului.

„Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei și, totodată, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 60 de zile”, se arată în informarea transmisă de poliţişti.

De asemenea, au fost sancționați 15 pietoni care au traversat neregulamentar, 4 bicicliști, 3 depășiri neregulamentare, 3 opriri neregulamentare, iar 15 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Citeşte şi COD RUTIER 2022. Ministrul de Interne, semnal de alarmă pentru şoferi: „Asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele”