Poliţia Rutieră: Pistele pentru biciclete, pericol public VIDEO

Pistele pentru biciclete din Bucureşti pot fi considerate drept un pericol public. Poliţia Rutieră a verificat aproximativ 80% dintre piste şi le-a declarat ilegale: pun în pericol atât viaţa pietonilor cât şi pe cea a bicicliştilor.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 14:29
Poliţia Rutieră: Pistele pentru biciclete, pericol public VIDEO

Un traseu special pentru biciclete are fix pe mijloc un copac. Conform marcajului, biciclistul ar trebui să urce copacul, iar apoi să coboare pentru a-şi continua traseul.

„Sunt foarte multe obstacole şi sunt de film absurd, cel putin cele de pe Podul Băneasa, sunt stâlpi în mijloc, liniile merg înspre stâlpi”, a spus o femeie.

Obstacole sunt pe aproape toate pistele de biciclişti din Capitală. Lucru constatat şi de poliţiştii de la Brigada Rutieră care au decis închiderea lor temporară.

Pe anumite tronsoane există obstacole care fac aceste piste impracticabile, mă refer la chioşcuri sau chiar la stâlpi, nu există marcaje rutiere pe anumite zone sau acestea sunt deteriorate, bordurile nu sunt coborate la nivelul părţii carosabile”, a declarat Ioana Stancu, Poliţia Rutieră.

Cei care ar trebui să desfiinţeze pistele sunt aceiaşi care au cheltuit 150.000 de euro pe un kilometru de pistă, angajaţii de la Administraţia Străzilor. Aceştia nu comentează şi nici nu desfiinţează pistele, astfel încât războiul dintre pietoni şi biciclişti continuă.

„Administraţia Străzilor Bucureşti nu comentează deciziile Brigăzii Rutiere Române”, a precizat Carmen Dincă, purtător de cuvânt Administraţia Străzilor.

În Capitală sunt 122 de kilometri de piste pentru biciclete, iar dintre aceştia 100 au fost declaraţi ilegali. Asta înseamnă, 11 milioane de euro aruncaţi degeaba.