Poliţia spaniolă a arestat un bărbat care nega existenţa COVID pe reţelele sociale şi afirma despre „covidioţi” că merită să moară

Bărbatul de 38 de ani folosea conturi false de social media pentru a răspândi zvonuri conform cărora personalul medical şi mass media ar fi în spatele unei "conspiraţii COVID" şi îşi îndemna urmăritorii să atace politicienii şi forţele de ordine, conform poliţiei spaniole.

RomaniaTV.net
29 aug. 2020, 16:15
Poliţia spaniolă a arestat un bărbat care nega existenţa COVID pe reţelele sociale şi afirma despre „covidioţi” că merită să moară

„Toate astea s-ar rezolva cu un glonţ în ceafa lui Pedro Sanchez (n. r. premierul Spaniei)”, scria bărbatul pe una dintre paginile sale.

Poliţia transmite că acesta s-ar fi dat şi drept oficial spaniol şi ar fi contactat telefonic diferite spitale, cluburi de fotbal şi alte instituţii, pentru a răspândi informaţii false cu privire la pandemia de COVID 19.

Informaţiile false transmise de bărbatul reţinut ar fi produs pericole extrem de serioase pentru sănătatea publică, au mai comunicat autorităţile. De asemenea, acesta mai este acuzat şi de faptul că a ameninţat că va incendia sediul unui ziar local şi a defăimat Unitatea Militară de Urgenţă, parte a forţelor armate ale Spaniei.

Poliţia a reuşit să-i dea de urmă, după ce au observat că folosea servere străine şi cartele SIM pe care le abandona frecvent, un comportament des întâlnit în cazul infracţiunilor informatice şi activităţilor teroriste.

Suspectul a fost arestat vineri, după o căutare ce a durat mai multe săptămâni în regiunea Zaragoza, şi va fi acuzat de uzurparea de funcţii publice, ameninţări, incitare la ură şi defăimarea autorităţilor publice.

Citeşte şi: Tribunalul le-a dat dreptate manifestanţilor anti-coronavirus. Au dreptul să protesteze la Berlin, deşi poliţia se aşteaptă la violenţe