Politicul în artă. Băsescu şi Udrea pictaţi goi la Piteşti FOTO

O expoziţie de artă naivă organizată la Muzeul Judeţean Argeş a fost prilej pentru un pictor ieşean de a satiriza clasa politică.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 13:26
Politicul în artă. Băsescu şi Udrea pictaţi goi la Piteşti FOTO

Satira acidă, dezvoltată prin cultură, la adresa conducătorilor ţării, a început cu piesa de teatru „Blonda, chiorul şi piticul”, care a făcut valuri în această primăvară.

Pictorii s-au pus şi ei pe treabă, iar la sfârşitul săptămânii câteva lucrări au ieşit din tiparele obişnuite şi au stârnit vii polemici. Victor Gingiu nu a avut noroc, asta deoarece un tablou al său a fost scos dintr-o expoziţie organizată pe holurile Consiliului Judeţean Gorj. Lucrarea sa îl înfăţişa pe Traian Băsescu pe post de Budha, levitând în nori şi aşteptându-l pe Emil Boc, transformat în albinuţă, cu găleata de miere.

În schimb, în Argeş, la Muzeul Judeţean, s-a deschis o galerie de artă naivă, iar unele dintre lucrări, deja expuse, se referă de asemenea la Traian Băsescu. După cum informează adevărul.ro, un pictor din Iaşi, Calistrat Robu i-a înfăţişat nud pe el şi pe Elena Udrea. Acelaşi artist l-a pictat pe Traian Băsescu în cosciug, într-un tabloul intitulat „Moartea celor care au creat criza”.

Adam şi Eva

Moartea celor care au creat criza