Poliţist accidentat de un şofer agresiv. Agentul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Universitar

Un agent din cadrul Serviciului Circulaţie al Poliţiei Locale Bucureşti a fost accidentat de un şofer agresiv, surprins în timp ce oprise exact sub un indicator de „oprirea interzisă”, potrivit Poliţiei Locale Bucureşti.

RomaniaTV.net
08 feb. 2017, 10:36
Poliţist accidentat de un şofer agresiv. Agentul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Universitar

„Ieri seară (marţi seară-n.r.), în centrul Capitalei – la intersecţia străzilor Ion Câmpineanu cu Calea Victoriei – un echipaj al Poliţiei Locale Bucureşti aflat în misiune a sesizat faptul că un conducător auto încerca să îşi parcheze maşina exact sub un indicator rutier care interzicea oprirea în zonă. Unul dintre agenţii locali a încercat să-l legitimeze pe şofer.(…) Şoferul, însă, s-a opus legitimării, şi a început să-l înjure pe agentul local. Mai mult, după ce a adus cuvinte jignitoare echipajului P.L.M.B., conducătorul auto a demarat în viteză din zona în care fusese reperat de poliţiştii locali. În graba sa, conducătorul auto vinovat nu a apucat să-şi mai închidă portiera şi l-a lovit pe agentul Serviciului Circulaţie – care încercase să aplice sancţiunea contravenţională – provocându-i răni la nivelul membrelor superioare”, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control.

Poliţistul a fost preluat de SMURD şi transportat la Spitalul Universitar, unde nu a fost necesară internarea, cercetările fiind preluate de Brigada Poliţiei Rutiere.

Cu o zi înainte, în zona Bulevardului Iuliu Maniu, a fost înregistrat un incident asemănător. Un şofer de taxi, care staţiona neregulamentar, a fost blocat de agenţii P.L.M.B. pentru că încerca să se sustragă controlului prin fugă de la locul faptei. Pentru că bărbatul refuza să coboare din maşină şi devenise violent, poliţiştii locali au fost nevoiţi să folosească spray-ul iritant lacrimogen din dotare. Conducătorul de taxi a fost sancţionat pentru concurs de contravenţii cu 4.235 lei.

În ultimele şase luni, agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au aplicat, pentru staţionări şi opriri neregulamentare peste 4.000 de sancţiuni contravenţionale.

Citeşte şi Poliţist înjunghiat în timpul unui scandal. Agresorul a fost reţinut