Poliţist anchetat de superiori după ce a scos pistolul în trafic pentru a linişti un şofer turc pe Autostrada A1

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Arad a anunţat că face verificări pentru a stabili, dacă au fost încălcate normele deontologice, în urma evenimentului în care un poliţist a scos pistolul în trafic, pe Autostrada A1 Deva - Nădlac, după ce un şofer turc a devenit agresiv verbal.

28 dec. 2021, 15:08
Poliţist anchetat de superiori după ce a scos pistolul în trafic pentru a linişti un şofer turc pe Autostrada A1

Un poliţist de la rutieră este anchetat de superiori după ce a scos pistolul în trafic pentru a linişti un şofer turc pe Autostrada A1 Deva – Nădlac.

Poliţistul se afla în autospeciala de Poliţie, având în funcţiune semnalele luminoase, şi i-a făcut semn unui şofer de TIR să oprescă. Şoferul l-a ignorat şi şi-a continuat drumul. Poliţistul a pornit în urmărirea lui pe DN1 şi l-a oprit după ce i-a tăiat calea.

Citeşte şi: Irlandezul beat care a spart clădirea Parlamentului, eliberat din arest. Era drogat cu cocaină şi a fost găsit la camera cu arme de la etajul 3

„Din primele verificări, s-a stabilit că un poliţist al Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva-Nădlac, aflându-se în timpul serviciului, a pus în funcţiune semnalele luminoase, pentru oprirea unui ansamblu rutier. Şoferul acestuia nu a oprit, continuându-şi deplasarea, fiind ulterior oprit pe D.N. 7, la intersecţie cu breteaua de coborâre de pe A1”, a transmis IPJ Arad.

Citeşte şi: Accident mortal în judeţul Hunedoara între o maşină şi un TIR. O întreagă familie a fost distrusă

În cele din urmă, şoferul turc a coborât din TIR şi a devenit agresiv verbal, moment în care poliţistul a scos pistolul din toc.

„Conducătorul auto, un cetăţean turc, a coborât din autoutilitară şi a devenit agresiv prin vorbe şi comportament, motiv pentru care agentul de poliţie a întins mâna pentru a păstra o distanţă de siguranţă. Totodată, a scos pistolul din toc, arma fiind orientată în plan vertical. Conducătorul auto şi-a revizuit comportamentul, devenind cooperant, a înmânat documentele solicitate de poliţist, în urma verificărilor nefiind constatate nereguli”, mai transmite IPJ Arad.

După fapta sa, poliţistul este verificat de superior pentru a stabili dacă poliţistul a încălcat normele deontologice.

„Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A1 Deva-Nădlac, pentru a se stabili dacă au fost încălcate regulile deontologice şi luarea de măsuri legale, dacă se impun”, mai transmite IPJ Arad.