Poliţist bătut, cercetat pentru agresiune. Şeful IJP Prahova i-a dat dreptate agresorului

Un poliţist din Poiana Câmpina a fost înjunghiat cu o şurubelniţă şi bătut de un vecin, pentru că l-a certat după ce acesta urinase pe scara blocului. Colegii poliţistului chemaţi la faţa locului au muşamalizat cazul, mai mult chiar, poliţistul în cauză este cercetat pentru agresiune, iar şeful Poliţiei i-a aplicat şi o sancţiune.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 15:59
Poliţist bătut, cercetat pentru agresiune. Şeful IJP Prahova i-a dat dreptate agresorului

În plus, la câteva luni de la incident, vecinul a recidivat, de data aceasta picându-i victimă soţia poliţistului. Andrei Simion este polițist din 1995, lucrează la Biroul de Investigare Tehnico-Științifică a Locului Faptei și locuiește în Poiana Câmpina împreună cu familia lui.

Pe 5 februarie 2011 a fost bătut de un vecin pe care-l apostrofase pentru că urinase pe scara blocului. Polițiștii sosiți la fața locului au mușamalizat cazul. Polițistul s-a trezit din postura de victimă în cea de infractor.

”Mă p*ș pe tine de polițai împuțit”

Surse din IJP Prahova au declarat pentru observatorulph.ro că polițistul Andrei Simion a făcut raport de evenimente cu privire la incidentul din data de 5 februarie 2011 între el și vecinul său, Radu Victor Laurențiu, în raport fiind evidențiate indicii de săvârșire a infracțiunilor de ultraj, amenințare și tentativă de omor.

Când poliţistul i-a cerut să curețe scara unde urinase Radu Victor Laurenţiu acesta a început să-l înjure. Deși polițistul era civil și nici nu s-a legitimat, vecinul știa unde lucrează. ”Mă p*ș pe tine de polițai împuțit și mă p*ș și pe Poliție”, a înjurat Radu Victor Laurenţiu, apoi a sărit la bătaie. În timpul altercației agresorul l-a pus jos pe poliţist și l-a strâns de gât, urlând că îl omoară. A fost potolit de soția sa și de un vecin care au sărit să-l scape pe polițist, dar după câteva secunde s-a dus la mașină și a luat o șurubelniță cu care a încercat să îl înjunghie pe polițist. Norocul victimei a fost că a parat parțial lovitura, rănindu-se mai mult la mână și mai puțin în zona abdominală, vizată de agresor.

Polițiști nepăsători

Vecinii au sunat la 112, la fața locului sosind trei polițiști, colegi cu victima. Surprinzător, aceștia l-au lăsat să plece pe agresor care a spus că întârzie la serviciu, deși Andrei Simion le-a arătat rănile produse ca urmare a altercației. Mai mult, şeful de post a spus că nu se impune cercetarea la fața locului și împreună cu colegii săi au plecat. Polițistul Andrei Simion a fost luat de o ambulanță și transportat la Spitalul municipal Câmpina pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Anul trecut şi soţia poliţistului a fost agresată de către Radu Victor Laurenţiu.

”Era fiul lui Radu pe scară, împreună cu un prieten, reparau motocicleta. Pentru că făceau gălăgie am ieșit din casă și le-am spus să iasă afară și să repare motocicleta. A coborât tatăl său care m-a lovit cu pumnul în față”, a spus Elena Simion.

Femeia a necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale, potrivit certificatului medico-legal. Ma mult, la începutul acestui an, polițistul Andrei Simion a primit o sancțiune din partea șefului IJP Prahova, comisarul șef Bogdan Despescu. Șeful Poliției i-a atras atenția agentului Simion să respecte normele de conviețuire socială și să evite pe viitor discuțiile neprincipiale cu membrii familiei Radu, mai arată observatorulph.ro.