Poliţist cercetat după ce a provocat un accident şi şi-a abandonat victima

Un poliţist care a provocat un accident, joi noaptea, în Petroşani, a fugit de autorităţi, după ce a intrat cu o viteză năucitoare într-o dubă parcată pe marginea drumului. Speriat, bărbatul şi-a abandonat maşina şi a fugit fără să ţină cont de prietenul său care se zbătea între viaţă şi moarte, informează România TV.

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 12:46
Poliţist cercetat după ce a provocat un accident şi şi-a abandonat victima

Poliţistul de 37 de ani, agent la Ordinea Publică, este cercetat după ce a lovit o autoutilitară care era parcată pe marginea drumului. Imediat după producerea accidentului, poliţistul a fugit, abandonându-l pe bărbatul care era pe scaunul din dreapta şi care a fost grav rănit.

Victima a fost transportată la Spitalul din Petroşani şi se află în comă. În cele din urmă, poliţistul s-a predat.

Poliţistului i se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală gravă din culpă şi părăsirea locului accidentului. Dacă va fi găsi vinovat, bărbatul riscă ani grei de închisoare.

„Accidentul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 0.30. Poliţistul a pierdut controlul volanului şi a intrat intr-o maşină parcată pe marginea drumului. Bărbatului i se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală gravă din culpă şi părăsirea locului accidentului. De asemenea, acesta va fi anchetat disciplinar”, a declarat la România TV, Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al Poliţiei Deva.

Potrivit unor martori, citaţi de Mediafax, poliţistul a fugit pe jos de la locul accidentului, imediat după producerea acestuia. Acesta şi-a abandonat maşina, dar şi pe pasagerul din dreapta sa, rănit în urma impactului.

Bărbatul accidentat, Gheorghe Brate, în vârstă de 51 de ani, din Petroşani, a ajuns la spitalul din localitate în comă.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că poliţistul care a provocat accidentul, Gabriel Ciocârlie, angajat la Serviciul de Ordine Publică a Poliţiei Petroşani, s-a internat şi el în spital.