Poliţist israelian, filmat în timp ce maltrata un copil palestinian VIDEO

Poliţia israeliană de frontieră a iniţiat o anchetă după ce unul dintre ofiţerii săi a fost filmat în timp ce lovea un băiat de nouă ani de origine palestiniană, relatează BBC News Online.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 20:45
Poliţist israelian, filmat în timp ce maltrata un copil palestinian VIDEO

Înregistrarea aparţinând grupului pentru apărarea drepturilor omului BTselem îl surprinde pe Abdul Rahman Burqan în timp ce este imobilizat de un poliţist, iar un altul îl loveşte. Incidentul s-a produs vineri, în oraşul Hebron din Cisiordania.

Poliţia de frontieră „priveşte cu gravitate şi condamnă comportamentul poliţiştilor”, potrivit unei declaraţii oficiale.

„Trebuie să remarcăm că acesta este un incident excepţional care nu reprezintă activitatea generală a trupelor”, adaugă documentul.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei de frontieră, citate de Jerusalem Post, se constată o creştere a numărului de incidente la Hebron în care sunt implicaţi adolescenţi palestinieni care aruncă cu pietre. Dar acestea nu scuză comportamentul celor doi ofiţeri.

„Am auzit ţipete şi am văzut un militar lovind un băiat în stomac. După ce poliţistul l-a lăsat, m-am apropiat de copil. Era atat de speriat încât a făcut pe el”, a declarat cameramanul, Raed Abu Rimle, citat de cotidianul israelian Yedioth Ahronoth.

Săptămâna trecută, un grup de avocaţi britanici au acuzat autorităţile militare israeliene că încalcă în mod regulat Convenţia ONU privind Drepturile Copiilor (UNCRC) şi cea de a patra convenţie de la Geneva, reţinând copii de origine palestiniană în Cisiordania.