Poliţist prins în FLAGRANT de DNA, în timp ce lua mită în dosarul incendiului de la restaurantul Beirut

Un polițist de la Garda de Coastă a fost prins pe stradă, miercuri, de procurorii DNA- Serviciul Teritorial Constanța, în timp ce primea mită pentru a influenţa desfăşurarea anchetei în cazul incendiului de la restaurantul Beirut, din aprilie 2014.

RomaniaTV.net
08 iul. 2015, 17:24
Poliţist prins în FLAGRANT  de DNA, în timp ce lua mită în dosarul incendiului de la restaurantul Beirut

Poliţistul de la Garda de Coastă a solicitat 22.000 de euro pentru a interveni, prin intermediar, pe lângă procurorul care instrumentează dosarul deschis după incendiul produs la în aprilie 2014 la Restaurantul Beirut din  Constanţa, în care şi-au pierdut viaţa trei angajate ale localului.

Surse judiciare susţin că Cicerone Dinică i-a promis lui George Karam că, în schimbul sumei amintite şi al unor obiecte de mobilier în valoare de 6.000 de euro pentru sine, va interveni pentru o soluţie favorabilă lui George Karam, cercetat pentru ucidere din culpă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Intermediar urma să fie un văr de-al său, procuror la Galaţi, care cunoaşte persoane influente de la Bucureşti.

IPOTEZĂ ŞOC în cazul cântăreţei care a ars de vie într-un restaurant din Constanţa. Familia cere DESHUMAREA

Ancheta este în curs de desfăşurare. Reprezentanţii Gărzii de Coastă Constanţa susţin că până în prezent nu au fost anunţaţi cu privire la acest incident.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 2 iunie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de KARAM GEORGE, SC MIDDLE EAST PARTNERS SRL, PAVEL CONSTANTIN şi SC TINEL CRISTI SRL sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 31 din Legea nr. 10/1995, privind calitatea în construcţii.

Din probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale rezultă că, „în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, în lipsa oricăror proiecte, avize, autorizaţii, fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea şi rezistenţa în construcţii, Karam George – în calitate de administrator şi asociat majoritar al firmei SC MIDDLE EAST PERTENERS SRL, precum şi Pavel Constantin, în calitate administrator şi asociat unic al SC TINEL CRISTI SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o construcţie din lemn – ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanţa – şi au amenajat Restaurantul Beirut, folosind soluţii şi metode de construire adoptate de către cei doi administratori (care nu aveau studii şi cunoştinţe temeinice de specialitate), cu consecinţa decesului a trei persoane, a vătămării corporale a altor două şi distrugerea imobilului modificat, în urma incendiului produs”.

IPOTEZĂ ŞOCANTĂ în cazul INCENDIULUI în care au murit cele trei dansatoare, la Constanţa VIDEO

„Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului s-a constatat că imobilul în cauză a suferit prăbuşiri şi deplasări de 400 ale structurii de rezistenţă, respectiv prăbuşiri ale acoperişului construcţiei şi podelei mansardei. Totodată, în cauză, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţă, la data de 2 iunie 2014, măsura controlului judiciar faţă de cei doi inculpaţi, persoane fizice”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Trei tinere au murit şi alte patru persoane au fost rănite la începutul lunii aprilie într-un incendiu izbucnit în restaurantul Beirut din Constanţa. Focul, care a afectat o clădire cu două etaje în care mai funcţionau un pub şi un cazino, a fost stins de pompieri după mai bine de cinci ore.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, focul a izbucnit la restaurantul Beirut din centrul Constanţei, în jurul orei 22.40, flăcările extinzându-se cu rapiditate în toată clădirea în care se aflau câteva zeci de persoane. În imobilul respectiv mai funcţiona un cazino, iar la etaj era amenajat un pub în care se defăşura un concert rock.

Cele trei fete care au fost găsite carbonizate într-un vestiar al restaurantului sunt Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă, cunoscută ca Micky, dansatoare de bellydance şi Nicoleta Vasiliţeanu.