Polițistă din Maramureș, reținută de colegi, după ce a vândut țigări de contrabandă confiscate în valoare de 11.000 de euro

Șefa de post din localitatea Bârsana, județul Maramureș, este acuzată că a furat țigări de contrabandă și, ulterior, le-a vândut.

21 ian. 2023, 19:48
Polițistă din Maramureș, reținută de colegi, după ce a vândut țigări de contrabandă confiscate în valoare de 11.000 de euro
O polițistă din Maramureș a fost prinsă după ce a vândut țigări de contrabandă confiscate

În acest moment, la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș se desfășoară o anchetă internă. Șefa de post este acuzată ca a vândut pachete de țigări de contrabandă ridicate în urma unor percheziții din noiembrie 2022.

Fapta a fost descoperită când polițiștii au vrut să transporte pachetele în camera de corpuri delicte a inspectoratului. În cele aproximativ 5.500 de pachete a fost pus rumeguș. Valoarea țigărilor se ridică la aproape 11.000 de euro pe piața neagră.

Ulterior, șefa de post din Bârsana a fost reținută la data de 21 ianuarie, pentru 24 de ore, urmând ca procurorul să facă o propunere de arestare preventivă.

Citește și: ŞOCANT O femeie a fost ucisă de câini în timp ce alerga pe malul Lacului Morii. Mai fusese atacată o dată în aceeaşi zonă

„Conducerea IPJ Maramureș a demarat o anchetă internă”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al iinstituției.

Șura în care au fost găsite țigările ar fi aparținut unei familii care a plecat în urmă cu mai mulți ani din țară. O femeie, moștenitoare a proprietății, ar fi vândut-o în urmă cu un an. În aceasta polițiștii au descoperit pachetele de țigări, operațiunea fiind condusă chiar de inculpată.

„Clienta mea nu a fost solicitată în niciun dosar. Nu i s-a adus la cunoștință că ar avea vreo calitate în dosar. Nu a dat nicio declarație în niciun dosar”, a precizat Gianina Cuc, avocata polițistei.

Citește și: O suceveancă a avut parte de şocul vieţii. S-a trezit în curte cu o dronă care transporta țigări de contrabandă

În comună, vânzarea țigărilor de contrabandă pare să fie ceva obișnuit, oamenii nefiind surprinși de ceea ce se întâmplă.

„Pe măsură ce prețul vieții crește, viciile și tentațiile devin din ce în ce mai tentante și mai pasibile să fie aplicate de către polițiști”, a declarat Ionuț Andrei Pop, vicepreședinte Europol.