Poliţista din Olt acuzată de tentativă de omor şi-a recunoscut vinovăţia

Poliţista Melania Renghea, inculpată pentru tentativă de omor comisă asupra fostului ei şef, Gheorghe Barbu, a declarat luni, în faţa magistraţilor Tribunalului Olt, că îşi recunoaşte vinovăţia.

28 oct. 2013, 16:53
Poliţista din Olt acuzată de tentativă de omor şi-a recunoscut vinovăţia

Melania Renghea, aflată în prezent în concediu de creştere a copilului, s-a prezentat luni la Tribunalul Olt unde a avut loc al patrulea termen de judecată, în dosarul în care fostul său şef de la Poliţia Balş, Gheorghe Barbu, este parte vătămată. Poliţista a declarat în faţa instanţei că îşi recunoaşte vinovăţia şi că este acord ca judecata să aibă loc pe baza probelor din dosarul de urmărire penală, potrivit Agerpres.

CITEŞTE ŞI: Soţul poliţistei violate susţine că are o înregistrare care îl incriminează pe Şotea

În faţa magistraţilor a fost prezent şi poliţistul Gheorghe Barbu, fostul şef al Melaniei Renghea, acesta anunţând că se va constitui parte civilă şi va solicita daune. Barbu a declarat la începutul lunii septembrie că va cere daune de 50.000 lei în această cauză.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus, în luna iulie, trimiterea în judecată a Melaniei Renghea, agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat după ce aceasta, în luna decembrie 2012, l-a înjunghiat pe fostul său şef, poliţistul Gheorghe Barbu, cu un cuţit de bucătărie.

Melania Renghea l-a acuzat pe Barbu, dar şi pe alţi poliţişti din IPJ Olt, procurori şi avocaţi, de viol. Procurorii au menţionat în rechizitoriul întocmit, referitor la plângerea formulată de femeie, cu privire la presupuse abuzuri sexuale comise asupra acesteia de către ofiţeri de poliţie din cadrul IPJ Olt, procurori şi avocaţi că, din cercetările efectuate în cauză, a rezultat că faptele sesizate nu există.

După incidentul în care au fost implicaţi Melania Renghea şi Gheorghe Barbu, la sfârşitul anului trecut au urmat o serie de schimbări la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.

VEZI ŞI. Poliţistă din Suceava, hărţuită pe Facebook. Pe cont se postează comentarii obscene în numele ei