Poliţişti împuşcaţi de un bărbat pe care urmau să-l ducă la audieri. A fost deschisă anchetă

Doi poliţişti din judeţul Covasna au fost împuşcaţi de un bărbat pe care urmau să-l ducă la audieri. Ambii agenţi sunt în stare bună, ei fiind transportaţi la spital. A fost deschisă o anchetă în acest caz. 

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 15:53
Poliţişti împuşcaţi de un bărbat pe care urmau să-l ducă la audieri. A fost deschisă anchetă

 „La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 09.00, în faţa sediului Postului de Poliţie Barcani, doi bărbaţi, în vârstă de 20, respectiv 52 de ani, ar fi agresat fizic un poliţist. Cei doi bărbaţi fuseseră citaţi la sediul Postului de Poliţie Barcani, în vederea soluţionării unei petiţii. Aceştia au devenit reclacitranţi şi l-ar fi tras de uniformă pe şeful de post, moment în care unul dintre ei l-ar fi lovit cu pumnul pe poliţist”, a transmis, joi, IPJ Covasna.

Sursa citată a precizat că, având în vedere cele întâmplate, doi poliţişti din cadrul Postului de Poliţie au intervenit în sprijinul colegului agresat, folosind spray iritant-lacrimogen, asupra celor doi bărbaţi, care au fugit de la faţa locului.

„Ulterior, în jurul orei 16.00, în timp ce poliţiştii puneau în executare un mandat de aducere, emis pe numele unuia dintre cei doi bărbaţi, aflându-se la domiciliul acestuia, bărbatul ar fi luat un pistol şi ar fi tras cu acesta, rănind doi agenţi de poliţie, la nivelul membrelor inferioare”, a mai transmis instituţia.

IPJ Covasna a precizat că cei doi bărbaţi au fost imobilizaţi de poliţişti, fiind conduşi la sediul Poliţiei Oraşului Întorsura Buzăului, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale

„Poliţiştii răniţi au fost transportaţi la o unitate medicală, în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol”, a mai precizat IPJ Covasna.

A fost deschisă o anchetă 

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului.

„Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcţia Control Intern şi S.I.A.S., ambele din cadrul I.G.P.R., cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a misiunii. La finalizarea acestor verificări, se vor dispune măsurile legale care se impun”, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Sursa citată a precizat că cei doi bărbaţi au fost conduşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Citeşte şi Elevi împuşcaţi în cap în faţa unui liceu din Ploieşti. Trei suspecţi au ajuns în custodia Poliţiei