Polițiștii americani, acuzați că au intervenit cu întârziere în masacrul de la şcoala primară din Texas. Mărturii teribile ale martorilor

Martorii oculari ai masacrului de la şcoala din Texas fac acuzaţii grave la adresa poliţiştilor. Aceştia sunt de părere că atacul armat s-a soldat cu un număr atât de mare de morţi, 21, din cauza intervenţiei târzii a oamenilor legii.

26 mai 2022, 17:52

Masacru Texas. Javier Cazares, care şi-a pierdut fiica în atacul armat, a declarat că a sugerat să intre în şcoală alături de alţi martori oculari deoarece poliţia ”nu făcea nimic”, relatează BBC. Dintre cele 21 de victime, 19 au fost copii şi doi adulţi. Încă 17 persoane au fost grav rănite.

Afirmaţia lui este susţinută de un alt martor, Juan Carranza, care locuieşte vizavi de şcoală. Acesta a declarat pentru Associated Press că femeile prezente la locul atacului strigau neîncetat la ofiţeri să intre în şcoală, însă aceştia le-au ignorat.

Oficialii din Texas spun că, după măcel, atacatorul Salvador Ramos (18 ani) s-a închis într-o sală de clasă timp de aproximativ o oră înainte ca forţele de ordine să îl reţină.

Citeste si Amănunte despre masacrul din Texas. Toţi cei 19 copii ucişi erau în clasele a 3-a şi a 4-a FOTO

Masacru Texas. Atacatorul şi-a anunţat prietena că va deschide focul asupra şcolii

Şeful Poliţiei de Frontieră din SUA, Raul Ortiz, a contrazis afirmaţiile martorilor, că poliţiştii ar fi intervenit greu. El a spus, pentru CNN, că aceştia ”nu au ezitat să intervină, au intrat în clasa respectivă şi s-au ocupat de situaţie cât de repede au putut”.

Autorul atacului i-ar fi trimis o serie de mesaje text ameninţătoare unei fete pe care a cunoscut-o online, în care descria cum tocmai îşi împuşcase bunica şi urma să „deschidă focul asupra unei şcoli primare„.

Potrivit capturilor de ecran analizate de CNN şi a unui interviu cu adolescenta, care a afirmat că a ţinut legătura cu tânărul timp de câteva săptămâni, Ramos s-a plâns că bunica lui ”vorbeşte la telefon cu AT&T (n.r. companie de telecomunicaţii din SUA)” despre telefonul său. ”Este enervant”, i-a scris el fetei, iar şapte minute mai târziu i-a trimis un mesaj în care o anunţa că tocmai o împuşcase pe bunica sa în cap. Bunica băiatului a supravieţuit şi a fost internată în spital în stare gravă.

În următorul mesaj care a fost expediat la doar câteva secunde, băiatul i-a scris că ”se duce la o şcoală primară asupra căreia va deschide focul”.

Citeste si Autorul masacrului din Texas îşi anunţase intenţiile pe Facebook. „Voi deschide focul într-o şcoală primară!”