Poliţiştii, avertisment pentru Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă: „Suspendarea angajărilor va afecta combaterea infracţionalităţii”

Suspendarea angajărilor în sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, deja confruntat cu lipsa de personal, va afecta pe termen mediu şi lung calitatea serviciilor oferite de instituţiile de forţă ale statului în lupta cu infracţionalitatea, atrage atenţia Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP)

25 mai 2022, 12:22
Poliţiştii, avertisment pentru Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă: „Suspendarea angajărilor va afecta combaterea infracţionalităţii”

Polițiștii îi avertizează pe liderul PSD Marcel Ciolacu și pe premierul Nicolae Ciucă că suspendarea angajărilor „va afecta combaterea infracţionalităţii”.

„Nicolae CIUCĂ, președintele PNL și Marcel CIOLACU, președintele PSD, au anunțat simultan pe Facebook două măsuri politice care ar putea include si polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare, începând cu data de 1 Iulie 2022:

1. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.

2. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie”, amintesc reprezentanţii FSANP.

Citeşte şi: Austeritate în România. Premierul Ciucă a cerut reducerea cheltuielilor cu 10% în ministere

Poliţiştii le cer celor doi lideri să să aplice integral Legea salarizării unitare şi Legea pensiilor militare aşa cum au fost votate iniţial în Parlament.

„Sindicatele din poliţie şi din penitenciare rămân vigilente la măsurile anunţate de către Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu şi solicită celor doi lideri politici să aplice integral Legea salarizării unitare şi Legea pensiilor militare aşa cum au fost votate iniţial în Parlament, de aceleaşi partide politice care formează actuala alianţă de guvernare. Suspendarea angajărilor în sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, deja confruntat cu lipsa de personal, va afecta pe termen mediu şi lung calitatea serviciilor oferite de instituţiile de forţă ale statului în lupta cu infracţionalitatea. „, avertizează FSANP.

Citeşte şi: Un şofer din Iaşi şi-a făcut praf BMW-ul. Incredibil ce au găsit poliţiştii în bolidul răsturnat

De asemenea, sindicaliştii avertizează că poliţiştii nu vor mai putea face faţă infracţiunilor.

„Deficitul acut de personal cu care se confruntă angajaţii din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională prejudiciază capacitatea acestor instituţii de a menţine ridicată performanţa poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare”, mai susţine FSANP.

Coaliția de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro, a anunţat Guvernul.

Pachetul “Sprijin pentru România” conţine următoarele măsuri:
1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Citeşte şi: Pensii 2022. Modificări în PNRR: O nouă formulă de calcul pentru pensiile noi şi pentru cele în plată

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
-suspendarea angajărilor la stat;
-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.