Poliţiştii implicaţi în tragedia de la Piteşti, unde un bărbat a murit asfixiat, vor să fie liberi

Poliţiştii arestaţi preventiv în cazul bărbatului mort pe stradă în Piteşti contesta măsura dispusă de judecătorii argeşeni. Mai exact, cei doi poliţişti vor să fie cercetaţi în libertate. Între timp, unul dintre agenţi s-a pensionat, iar altul spune că regreta tot ce s-a întâmplat, dar el nu a făcut altceva decât să respecte procedura.

20 apr. 2021, 11:07
Poliţiştii implicaţi în tragedia de la Piteşti, unde un bărbat a murit asfixiat, vor să fie liberi

Poliţiştii implicaţi în tragedia de la Piteşti, unde un bărbat a murit asfixiat, vor să fie cercetaţi în libertate.
Cei doi agenţi au fost acuzaţi de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă, unde izbucnise un incendiu. Incidentul s-a petrecut vinerea trecută.

Citeşte şi: Soția bărbatului din Pitești ucis în timpul intervenției polițiștilor: „Poliţia noastră a ajuns să fie mai rău decât era Miliţia”

Medicii legişti au stabilit că moartea bărbatului luat pe sus de poliţişti de la terasa din Piteşti a fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică.

„Am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism generator a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”, a explicat şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, doctorul Dan Manu, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Dezvăluiri cutremurătoare făcute de un martor la intervenția polițiștilor din Pitești în urma căreia un bărbat a murit: „Au tăbărât pe el”

 

Cine sunt polițiștii din Pitești, acuzați că au ucis un bărbat de 63 de ani. Unul dintre ei a mai avut probleme cu legea

Polițiștii se numesc Nicolae Florea și Daniel Petruț Drăghici, anunţă Libertatea. Unul dintre cei doi, respectiv Daniel Petruț Drăghici, are doar 24 de ani, și a fost detașat la Poliția din Pitești la începutul acestui an, el fiind, inițial, agent de circulație în Ialomița. Detașarea acestuia a fost necesară, după ce polițistul a fost implicat în mai mult scandaluri cu iz penal.

Pe lângă faptul că a ajuns în atenția populației locale după ce ar fi înapoiat unui bătrân o sumă mare de bani, pierdută în urma metodei „accidentul”, a fost găsit, ulterior, vinovat pentru furt, victima găsind peste 8.000 de lei lipsă din plicul cu bani înapoiat de către agent. Daniel Petruț Drăghici a fost agent al erviciului rutier din Țăndărei, însă nici acest post nu i-a priit.

S-a aflat că acesta a făcut abuz în serviciu, după ce ar fi amendat un jandarm aflat în misiune cu mașina de serviciu, o dată pentru că nu avea autorizație pentru folia fumurie de pe geamuri și a doua oară pentru staționarea cu farurile aprinse! Ca urmare a ultimei fapte enunțate, a fost sancționat cu 20% din salariu, timp de trei luni.

 

Lucian Bode, despre cazul de la Piteşti: Cei vinovaţi vor plăti

Ministrul Internelor, Lucian Bode, a declarat luni că poliţiştii care se fac vinovaţi de tragedia de la Piteşti, în urma căreia un bărbat a murit asfixiat după ce a fost trântit la pământ şi imobilizat de oamenii legii, vor plăti.

„Pentru mine, ca ministru al MAI, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică, care zdruncinează încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat care este Poliţia Română. Filmul evenimentelor îl cunoaşteţi, nu îl reiau, doar ştiţi că este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptei, in rem, legat de uciderea din culpă, iar acum vorbim despre o acuzaţie a procurorilor, lovituri cauzatoare de moarte, ştiţi că sunt doi poliţişti reţinuţi cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovaţi vor plăti, iar un lucru să fie foarte clar, fiecare răspunde pentru faptele sale”, a spus Lucian Bode, într-o conferinţă de presă.


loading...
Partenerii noștri