Poliţistul care a accidentat mortal o fată pe o trecere de pietoni din Bucureşti, pus sub control judiciar. Mărturii şocante ale mamei fetei care a scăpat cu viaţă: E sedată, a avut un şoc după ce a aflat că prietena ei a murit

Poliţistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani şi a rănit grav o alta în vârstă de 11 ani într-un accident produs joi în Sectorul 1 din Bucureşti este urmărit penal pentru uciderere din culpă. Procurorii l-au audiat vineri mai multe ore, iar la finalul audierilor s-a decis plasarea lui sub control judiciar.

14 ian. 2022, 17:26
Poliţistul care a accidentat mortal o fată pe o trecere de pietoni din Bucureşti, pus sub control judiciar. Mărturii şocante ale mamei fetei care a scăpat cu viaţă: E sedată, a avut un şoc după ce a aflat că prietena ei a murit

Poliţistul care a accidentat mortal o fată pe o trecere de pietoni din Bucureşti a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. La ieşirea de la audieri, poliţistul a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, acoperindu-şi faţa şi fugind spre un autovehicul care îl aştepta. Procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţia de ucidere din culpă.

Anterior, procurorul de caz Călin Radu a declarat că agentul nu se afla în misiune în momentul accidentului şi conducea cu viteză peste limita legală, urmând a fi dispusă o expertiză care să stabilească viteza exactă.

„Din administrarea mijloacelor de probă, s-a reţinut că avea mijloacele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reţinut incidenţa niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate”, a declarat procurorul Călin Radu.

Citeşte şi: Filmul tragicului accident din București, în urma căruia un polițist a ucis o fetiță. Martor: „I-a interesat să mușamalizeze”

Mai mult, procurorul care anchetează accidentul poliţistului a mai declarat vineri că autoutilitara de poliţie circula cu viteză peste limita legală în zona, nu a acordat prioritate fetelor care se aflau pe o trecere de pietoni şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

”Ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admise în localitate, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice ce au cauzat decesul imediat. Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni”, a declarat, vineri, procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.

Polițistul care a provocat accidentul de pe o stradă din Sectorul 1 este agent la secția 5 din Capitală, are 27 de ani și conducea mașina cu un permis emis de Marea Britanie.

Citeşte şi: Detalii noi despre polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni. Cum a obținut, de fapt, permisul

Vă reamintim că o fată de 13 ani a murit după ce a fost lovită de o autospecială de poliţie pe o trecere de pietoni din sectorul 1 al Capitalei. Prietena ei, alături de care traversa strada, a fost accidentată grav, fiind transportată la spitalul Grigore Alexandrescu.

Mama fetei de 11 ani care a scăpat cu viaţă spune că fiica ei a avut un soc atunci cand a aflat ca prietena ei a murit in accident si acum este sedata. Mama copilei cere sa se faca dreptate si vinovatul sa plateasca. Mai mult, femeia sustine ca fata a povestit că politistul a accelerat in momentul in care s-a apropiat de fete, deşi acestea se aflau pe trecerea de pietoni.

„Ca orice mamă am întrebat-o în primul rând cum se simte și apoi cum s-a întâmplat. Și mi-a explicat copilul: ”Mami, ne-am asigurat de nu știu câte ori, stânga-dreapta. Nu venea nicio mașină. Am coborât pe trecerea de pietoni. Raisa se ținea de mine”. Se țineau una de cealaltă, de fapt. Am ajuns aproape de trecerea de pietoni și la un moment dat a văzut că venea acest individ cu o viteză destul de mare pentru zona respectivă și pentru faptul că se apropia de trecerea de pietoni.

Copilele atunci au grăbit pasul ca să ajungă pe trotuar și l-au văzut cum a accelerat și mai tare. Pe fetița mea a lovit-o și a aruncat-o pe burtă pe trotuarul celălalt, iar de Raisa nu mai știa.”, a povestit mama fetei la Antena 3.