Poliţistul de 38 de ani din Sibiu, lovit de o maşină în timp ce dirija traficul, a murit

Polițistul în vârstă de 38 de ani, lovit de o mașină în timp ce dirija circulația pe drumul dintre Sibiu și Cisnădie, a murit.

27 feb. 2024, 12:37
Poliţistul de 38 de ani din Sibiu, lovit de o maşină în timp ce dirija traficul, a murit

Un polițist din cadrul Poliţiei Locale Cisnădie, care dirija traficul în zona Staţiei de pompare apă și care a fost rănit grav de un şofer care a pierdut controlul volanului, a murit.

„Din păcate, bărbatul de 38 de ani, adus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu în urma unui accident produs în data de 13 februarie, în Cisnădie, a decedat în cursul nopții de 26 spre 27 februarie.

Pacientul a prezentat o agravare a stării generale care deja era critică, în urma acesteia au survenit două stopuri cardiace care au răspuns la manevrele de resuscitare, însă la al treilea stop cardiac nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, pronunțându-se decesul”, a declarat Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, potrivit Mediafax.

Citește și: Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, prins a patra oară la volan fără permis, a fost internat la psihiatrie! „Nu am nicio vinovăţie” VIDEO

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, a publicat pe rețelele de socializare un mesaj în memoria polițistului. Potrivit acestuia, Radu Trihenea era un membru activ al comunității. 

„Cu profundă tristețe în inimile noastre, ne exprimăm regretele și durerea pentru pierderea tragică a unui membru al comunității noastre, polițistul local Radu Trihenea, 38 de ani. Într-un act de devotament și curaj, el își îndeplinea îndatoririle de serviciu, dirijând traficul în Cisnădie, când a fost implicat într-un tragic accident rutier la jumătatea lunii februarie 2024. Un cetățean străin de 55 de ani a pierdut controlul volanului, a virat brusc stânga și l-a lovit în plin. În ciuda eforturilor deosebite depuse de către personalul medical, după două săptămâni de la internare, Radu a pierdut lupta pentru viață. Medicii au confirmat că Radu a suferit trei stopuri cardiace, două dintre acestea fiind resuscitate cu succes, însă al treilea stop cardiac a fost fatal.

Radu Trihenea nu era doar un polițist local devotat, ci și un membru activ al comunității noastre. A fost un voluntar implicat și dedicat la Salvamont Cisnădie, demonstrând încă o dată devotamentul său pentru siguranța și binele celor din jur. Cu toții suntem profund marcați de această pierdere tragică. Radu Trihenea va fi mereu amintit ca un om deosebit, cu o experiență de peste 16 ani în slujba comunității noastre. Lăsăm în urmă un coleg, un prieten și un erou. În numele întregii administrații locale a Primăriei Cisnădie, ne exprimăm sincerele condoleanțe familiei lui Radu Trihenea”, a transmis primarul Gheorghe Huja, citat de oradesibiu.ro.

Citește și: Dezamăgit în dragoste, un profesor de Limba Română își caută de mai mulți ani sufletul-pereche pe rețelele sociale. Ce așteptări are bărbatul de la viitoarea parteneră: „E foarte greu să găsești o persoană cu suflet bun și de bună credință”

Polițistul fusese transportat în noaptea de 13 spre 14 februarie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu cu numeroase traumatisme, printre care traumatism cranio-cerebral major. De asemenea, avea fracturi costale și craniene, hematom subdural și hemotorax.

„Din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism dinspre Cisnădie spre Sibiu, un bărbat în vârstă 55 de ani, cetăţean străin, din cauze care urmează a se stabili, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a virat brusc stânga şi a lovit un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Locale Cisnădie, care dirija traficul într-o zonă cu risc de inundaţie pe carosabil, zonă totodată balizată şi semnalizată corespunzător. Autoturismul s-a oprit în afara părţii carosabile, pe partea stângă a sensului de mers”, a precizat Poliţia Sibiu.